Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub

✍ANGOL NYELVTAN KVÍZ! ☑ A mindent eldöntő PRESENT SIMPLE QUIZ!⌛ - Elég profi vagy?

2016. február 06. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

THE ULTIMATE PRESENT SIMPLE QUIZ! - Are you an Expert?

Teszteld tudásod 15 PRESENT SIMPLE kérdéssel!

Minden kérdésre csak egy helyes válasz van!

 

present.png

 

1. Mire fordítanád a PRESENT SIMPLE-t?

a) egyszerű ajándék

b) folyamatos jelen

c) egyszerű jelen

d) befejezett jelen

2. Melyik mondat van PRESENT SIMPLE-ben?

a) I'm going to the cinema.

b) She doesn't smoke.

c) I've got a car.

d) He'll call you later.

3. Melyik mondat NEM PRESENT SIMPLE-ben van?

a) I can't drive.

b) He hates ice-cream.

c) We're flying to London next week.

d) Where are you from?

4. Melyik kommunikációs célt NEM ezzel az igeidővel fejezzük ki?

a) tartós, állandó állapot vagy helyzet

b) visszatérő, szokás- vagy rutinszerű cselekvések

c) általános igazságok

d) épp most zajló cselekvés, esemény

5. Ezen kívül még mit fejezhetünk ki ezzel az igeidővel (PRESENT SIMPLE)?

a) Azt, hogy épp az imént történt meg valami.

b) Órarendek, menetrendek kiolvasását.

c) Azt, ha épp folyamatban van egy cselekvés.

d) Azt, ha a közeljövőben levő fix programokról beszélünk.

6. Mi hiányzik ebből a PRESENT SIMPLE mondatból?

__________ they live in New York?

a) Are

b) Can

c) Haven't

d) Do

7. Mire NEM használjuk a PRESENT SIMPLE-t?

a) tények kifejezésére

b) átmeneti állapotokra

c) sportműsor közvetítésére

d) felkiáltó mondatokban a HERE és THERE szavakkal

8. Hogyan tagadjuk a GO igét PRESENT SIMPLE-ben?

a) don't go vagy doesn't go

b) not go

c) aren't going vagy isn't going

d) not going

9. Mi hiányzik a következő PRESENT SIMPLE mondatból?

She __________ Spanish, she __________ Italian.

a) can't, can

b) doesn't, does

c) isn't, is

d) hasn't, has

10. PRESENT SIMPLE igeidőben fejezzük ki, hogy mi áll (mi van leírva) egy könyvben, újságban, levélben stb.

a) Igaz.

b) Hamis.

c) Mindegy itt, hogy melyik igeidő.

d) Attól függ, mi áll benne.

11. Ez a mondat PRESENT SIMPLE-ben van: Can you cook?

a) Igaz.

b) Hamis.

12. Tipikus PRESENT SIMPLE időhatározók/ gyakoriság határozók:

a) at the moment, temporarily, now

b) never, twice a week, hardly ever

c) soon, next time, later

d) just, already, yet

13. Csak SIMPLE igeidőkben, pl. PRESENT SIMPLE-ben használhatjuk a következő igéket:

a) cook, go, have, meet

b) have, think, feel, smell

c) want, love, own, exist

d) be, live, see, taste

14. Melyik mondat NEM PRESENT SIMPLE?

a) We have a car.

b) We haven't got a car.

c) Does she have a car?

d) They have no car.

15. PRESENT SIMPLE E/3. (első szám harmadik személy) -ben kijelentő mondatban a BIRTOKOLNI ige így néz ki:

a) have

b) haves

c) has

d) is

KEY:

1. c 6. d 11. a
2. b 7. b 12. b
3. c 8. a 13. c
4. d 9. c 14. b
5. b 10. a 15. c

 

Hogy tetszett a kvíz? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Másik kvíz posztot ITT találsz!

Teljesen más jellegű feladatot pedig ITT!

Még többet szeretnél tudni az egyszerű jelen időről? KATT!

Cheers,

English-Online.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://english-online.blog.hu/api/trackback/id/tr708365546
Nincsenek hozzászólások.