Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


The UK: CULTURAL QUIZ PART I: Country and People

2015. május 18. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Mennyit tudsz Nagy-Britanniáról? Teszteld magad 30 feleletválasztós kérdéssel! Ebben a részben a United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland lakosságát és az országgal kapcsolatos egyéb tudnivalókat (nemzeti hovatartozás, szimbólumok, nevek eredete, himnusz stb.) vizsgálunk meg. Nagyon sok érdekesség vár, amit talán eddig Te sem tudtál az Egyesült Királyságról! Vesd bele magad máris! A megoldásokat 3 napon belül posztolom!

uk.jpg

1. Milyen közös (mellék)névvel illethetjük az Egyesült Királyság állampolgárait?

a) anglikánok

b) angolok

c) britek

2. Mely nemzet nem kelta kultúrájú?

a) Wales

b) Anglia

c) Írország

3) Mi volt Skócia római neve?

a) Hibernia

b) Caledonia

c) Cambria

4. Melyiket nevezik Smaragdszigetnek?

a) Írország

b) Skócia

c) Nagy-Britannia

5. Mi Nagy-Britannia költői neve?

a) Erin

b) Albion

c) Anglia

6. A brit római provincia megtestesült női alakját, Britanniát, mely elemekkel ábrázolják?

a) fű, szikla és víz

b) sisak és háromágú szigony

c) négylevelű lóhere és tűzokádó sárkány

7. Ki John Bull?

a) a harmadik brit miniszterelnök

b) az angolság ás angol erények megtestesítője

c) az anglikán egyház feje

8. Melyik a leggyakoribb vezetéknév Anglia és Skócia területén?

a) Smith

b) ami Mac-kel kezdődik

b) O'connor

9. Melyik tipikus ír keresztnév?

a) Ian

b) Patrick

c) Jock

10. Kik az "énekestorkúak" a sztereotípia szerint?

a) írek

b) skótok

c) walesiek

charles.jpg

11. Ki a walesi herceg?

a) William

b) Charles

c) Harry

12. Melyik Anglia színe a sportban?

a) fehér

b) piros

c) kék

13. Melyik NEM skót szimbólum?

a) bogáncs

b) nárcisz

c) ágaskodó oroszlán

14. Mely nemzettel NEM lehet kapcsolatba hozni a hárfát?

a) skót

b) walesi

c) ír

15. Az Egyesült Királyság nemzeti himnuszának címe:

a) The Land of My Fathers

b) Soldiers Are We

c) God Save the Queen

16. A jelenlegi brit miniszterelnök:

a) David Cameron

b) Tony Blair

c) Gordon Brown

17. Melyik a közös internet domain címe Nagy-Britanniának?

a) .br

b) .gb

c) .uk

18. Melyik NEM elfogadható rövid név a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságára?

a) Anglia

b) Nagy-Britannia

c) az Egyesült Királyság

19. Mely város nincs az Egyesült Királyságban?

a) Belfast

b) Cardiff

c) Dublin

20. Melyik a legkisebb a 4 nemzet közül?

a) Írország

b) Skócia

c) Wales

flag.png

21. A következő alakok közül melyiket NEM lehet összefüggésbe hozni Nagy-Britanniával?

a) Britannia

b) John Bull

c) Uncle Sam

22. A négy nemzeti zászló közül melyik nincs belefoglalva a brit lobogóba?

a) Írország

b) Skócia

c) Wales

23. Milyen néven ismert még a brit lobogó?

a) The Britannia

b) Old Glory

c) The Union Jack

24. Nagy-Britannia lakosságának mekkora része lakik Angliában?

a) több mint 80%-a

b) kb. 60%-a

c) kevesebb mint 40%-a

25. A 2001-es népszámláláson Nagy-Britannia lakosságának mekkora része vallotta magát "fehér britnek"?

a) több mint 80%

b) kb. 60%

c) kevesebb mint 40 %

26. Melyik a legnagyobb etnikai kisebbség a Királyságban?

a) afrikai

b) karibi

c) dél-ázsiai

27. A következő sportok melyikében versenyez "Nagy-Britannia" elnevezéssel az ország?

a) krikettben

b) az Olimpián

c) uniós rögbiben

28. Történelmi és kulturális értelemben melyik ország osztható Lowland ("Alföld") és Highland ("Felföld") részekre?

a) Anglia

b) Skócia

c) Wales

29. Az a vezetéknév, amely Mac- vagy Mc-kel kezdődik:

a) skót vagy angol

b) skót vagy ír

c) skót vagy walesi

30. Mely országnak Szent Dávid a védőszentje?

a) Anglia

b) Skócia

c) Wales

britannia.jpg

 KEY:

1. C 11. B 21. C
2. B 12. A 22. C
3. B 13. B 23. C
4. A 14. A 24. A
5. B 15. C 25. A
6. B 16. A 26. C
7. B 17. C 27. B
8. A 18. A 28. B
9. B 19. C 29. B
10. C 20. C 30. C

 

Hogy tetszett a kvíz? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Még több brit kultúra ITT!

Teljesen más jellegű feladatot ITT találsz!

Cheers,

English-Online.hu