Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


RARE: MR. BEAN'S SPEECH - ANGOL szövegkiegészítős hallásértés - LISTENING B2 - angol középfok

2018. január 13. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

 

Örök inspiráció: Mr. Bean, akit nem gyakran hallunk beszélni, de ha Ő egyszer kinyitja a száját, akkor már szakértőként szólal meg. Hallgassuk meg, műértőként mit mond a következő, roppant értékes festményről egy rangos eseményen és közben töltsük ki beszéde hiányzó elemeit. Have fun! :)

A FELADATOT A LENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

"Dr. Bean, great English arts scholar is here to speak for a few minutes (not too long, Doctor!) on the subject of our new purchase. Ladies and Gentlemen, Dr. Bean of the National Gallery London."

(APPLAUSE)

Mr. Bean:

"Mmmm. Ah, ah. Well. Hello, I'm Dr. Bean. __________(1). And and my job is to sit and look at paintings. So, er...what have I __________(2) that I can say about this painting? Uhm. Well...well, firstly, it's quite big, which is excellent. Because if it __________(3) really small, you know, microscopic, then __________(4) anybody would be able to see it. Which would be a tremendous __________(5). Uhm...Secondly, and I'm getting quite near the end now of this... analysis... of this painting...secondly, why was it __________(6) this man here spending fifty million of your American dollars on this portrait? And the answer is, er.. well...this picture is worth __________(7) a lot of money because... it's a ... picture ... of Whistler's ... mother. And as I've learnt by staying with my best friend David Langley and his family, families are very important. And even __________(8) Mr. Whistler was perfectly __________(9) that his mother was a hideous old bat who looked like she'd had a cactus lodged up her __________(10), he stuck with her, and even took the time to paint this amazing picture of her. It's not just a painting. It's a picture of a mad old __________(11) who he thought the world of. And that's __________(12)... Well, that's what I think."

whistlersmother.jpg

 

Hogy tetszett a LISTENING feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

DUCHESS PREGNANT, PALACE SAYS - Angol KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA (B2) szövegértés feladat

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Klasszikus TELC nyelvvizsgás szövegértés illetve LANGUAGE ELEMENTS feladat: Helyezz vissza 15 közül 10 szövegelemet a cikkbe. Tehát 5 szó felesleges lesz! Melyek? 

A- announcement, B- ceremony, C- congratulations, D- delighted,

E- duchess, F- engagement, G- expecting, H- gynaecologist, I- legislation,  

J- marriage, K- monarch, L- prince, M- pregnancy, N- sickness, O- throne      

prince-william-kate-middleton-hospital.jpg

The Duchess of Cambridge is __________(1) a baby, St James's Palace has announced. Members of the Royal Family and the duchess's family, the Middletons, are said to be delighted. A spokesman said the duchess, who is thought to be less than 12 weeks pregnant, has been admitted to a London hospital with acute morning __________(2) and is likely to stay for several days. The baby - the couple's first - will be born third in line to the __________(3), after Prince Charles and Prince William. Catherine and William, who are both 30, were married at Westminster Abbey in April 2011.
BBC's royal correspondent Peter Hunt said William and Kate were staying at her parents in Berkshire at the weekend and travelled to the private London hospital from there by car. William spent several hours with his wife but left the King Edward VII hospital shortly after 20:00 GMT. It is understood that Kate is being cared for by __________(4) Marcus Setchell, who delivered the Countess of Wessex's two children. The duchess was last seen in public on Friday when she visited her old school, St Andrew's, in Pangbourne in Berkshire. In a statement, St James's Palace said: "Their Royal Highnesses the Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to announce that the Duchess of Cambridge is expecting a baby. "The Queen, the Duke of Edinburgh, the Prince of Wales, the Duchess of Cornwall and Prince Harry and members of both families are __________(5) with the news." It said the duchess was suffering from hyperemesis gravidarum, which requires supplementary hydration and nutrients. "As the pregnancy is in its very early stages, Her Royal Highness is expected to stay in hospital for several days and will require a period of rest thereafter," it added. St James's Palace refused to be drawn on when the royal couple became aware of the pregnancy, only saying "recently". But it is understood the palace __________(6) was prompted by the Duchess's medical condition. The Queen, Prince Charles and other members of the Royal Family were only told about the pregnancy earlier in the day, our royal correspondent said. Prince William's brother Prince Harry, who is serving with the Army in Afghanistan, is thought to have been told about pregnancy in an e-mail. Daghni Rajasingham, a consultant obstetrician, told BBC Radio 4's PM programme the sickness will continue throughout the pregnancy in a "very small" number of cases and may result in future re-admission to hospital "But in terms of any particular complications, if it's treated well and they're kept well hydrated it's something that is relatively easy and well treated."
Asked about having children in an interview after their __________(7) in November 2010, William said: "I think we'll take it one step at a time. We'll get over the marriage thing first and then maybe look at the kids, but obviously we want a family."
Prime Minister David Cameron wrote on Twitter that he was "delighted by the news...They will make wonderful parents." Labour leader Ed Miliband tweeted: "Fantastic news for Kate, William and the country. A royal baby is something the whole nation will celebrate." A spokesman for the Royal Air Force, with which William serves as a search-and-rescue pilot, said: "The RAF is delighted with the news and wishes the Duke and Duchess of Cambridge all the best for the future." William's uncle Earl Spencer, the brother of Princess Diana, said the __________(8) was "wonderful news and I am thrilled for them both". The Archbishop of Canterbury, who married the couple, said: "The whole nation will want to join in celebrating this wonderful news. We wish the Duchess the best of health and happiness in the months ahead." The White House also paid tribute. President Barack Obama's press secretary Jay Carney said: "On behalf of everyone here...beginning with the president and first lady we extend our __________(9) to the Duke and Duchess of Cambridge on the welcome news we received from London that they are expecting their first child." Royal journalist Ingrid Seward said the royal pair were likely to have wanted to start a family "sooner rather than later", but delayed so that they could play their part in honouring the Queen's Diamond Jubilee. She told the BBC: "Kate will be 31 in January and I think by royal standards that is relatively old."
In October 2011, Commonwealth leaders agreed to change succession laws so that the daughter of any future UK monarch will have equal right to the throne as a son. The law has not yet been altered but a Cabinet Office spokesman says formal consent is expected "very shortly" and ministers have indicated that the __________(10) will apply to any royal births from the date of the leaders' decision. The monarch is also head of the armed forces, supreme governor of the Church of England, head of state of the UK and 15 other Commonwealth countries.

 Analysis

As with William and Kate's wedding, this pregnancy will be played out both on a private and a very public stage. It was the great unsaid. As one historian put it, the first "duty and ambition" of someone in the duchess' position was to produce an heir. Marriages and births are crucial to the very survival of the ancient institution. When the baby is born, Prince Harry's importance reduces and he relinquishes the position of third-in-line to the throne. Even if it's a girl, the government is insistent she will be head of state of Britain and, as things stand, 15 other countries where the Queen still reigns. The law will be changed, they say, to ensure she would not be overtaken by any younger brother. The hope in royal circles will be that the future of the monarchy has now been secured for another generation.


/Adapted from BBC News/ 

Hogy tetszett a NYELVVIZSGA FELADAT?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Érdekel a megoldás vagy magánórát vennél?

ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

HALLOWEEN kvíz!! - A tök és ami mögötte van ANGOLUL - BRIT-AMERIKAI KULTÚRA ÉS ÜNNEPEK

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

ANGOLOS ÉRDEKESSÉGEK: Tudj meg többet Halloween-ról ebből a 12 kérdéses amerikai kulturális kvízből! Ezúttal magyarul kérdezek, de ez nem  feltétlen jelenti azt, hogy a kérdéssor annyira könnyű lesz! Viszont a kvízhez ANGOL NYELVŰ VIDEÓkból meríthetsz segítséget - sok kérdésre bennük megtalálod van a választ! 

halloween_quiz.png

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

  1. 1. Eredetileg honnan származik a Halloween-kor faragott tökfajta?

a) Közép-Amerika

b) Spanyolország

c) USA

  1. 2. A világ legnehezebb töke:

a) kb. 551 kg

b) kb.771 kg

c) kb. 881 kg

  1. 3. A Halloweenkor faragható tök magyar népi neve:

a) dinka

b) patisszon

c) spárgatök

  1. 4. Nagyjából mennyi magja van egy ilyen dísztöknek?

a) 200

b) 300

c) 500

  1. 5. A 19. századi angolok milyen gyógyhatást NEM tulajdonítottak a töknek?

a) kutyák és macskák székrekedésének elmulasztása

b) rövidlátás javítása

c) szeplő eltüntetése

  1. 6. Szokás szerint hova kell a töklámpást tenni és mikor?

a) verandára, október 31-én

b) ablakokba, október 31-én

c) verandára, november 1-jén

  1. 7. Milyen régre vezethető vissza az ünnep?

a) 1000 évre

b) 2000 évre

c) 3000 évre

  1. 8. Milyen kultúrából ered Halloween?

a) ókeresztény

b) keresztény

c) pogány kelta

  1. 9. Mit jelent Halloween?

a) Mindenszentek előestéje

b) halottak napja

c) kísértetek hajnala

  1. 10. Mi történik ezen a napon a hagyomány szerint?

a) álarcosbál a kísértetek elijesztésére

b) az alvilági rossz szellemek az élőket látogatják és megtréfálják őket

c) a szellemek töklámpába bújva ijesztgetnek

  1. 11. A kelták eredetileg mit ünnepeltek október végén/november elején?

a) a halottak napját

b) a boszorkányégetést

c) a kelta újévet

  1. 12. Mit mondanak a házról házra járó gyerekek a lakóknak, amikor édességért bekopognak hozzájuk?

a) tricks or sweets

b) trick or treat

c) tricks or tweets

 

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

NEW YEAR'S QUIZ! - Brit-amerikai Szilveszteri Kvíz VIDEÓVAL!!

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

untitled_design_2.jpg

Tizenkét kérdés az elmúlt év 12 hónapjára! Mennyire ismered a szilveszteri hagyományokat? Hol van a híres amerikai és brit szilveszteri utcabál? Mikor ünnepelték először a szilvesztert? Mi a leghíresebb ünnepi látványosság New York City-ben az év utolsó napján? Mit énekelnek az angol ajkúak éjfélkor? Mikor kell leszedni a karácsonyfát? Ha ezekre és más érdekes kérdésekre szeretnéd megkapni a választ, csak meg kell oldanod a kvízt és megvárni a január 1-jei megoldások publikálását ugyanitt! A videó tartalmazza a válaszok 90%-át! Érdemes karikázás előtt megtekinteni!

 

*****I wish You a Happy New Year!*****

 

 

1. Mi a szilveszter angol megfelelője?

a) Celabrations

b) New Year's Day

c) New Year's Eve

 

2. Hol van a hatamas New York-i szilveszteri buli pontosan?

a) Madison Square

b) Times Square

c) Washington Square Park

 

3. Hogy hívják az itteni leghíresebb szilveszteri látványosságot 1907 óta?

a) Ball Drop

b) Fall of the Globe

c) Superbowl

 

4. A briteknek hol van a híres szilveszteri utcabáljuk?

a) Piccadilly Circus

b) St James Park

c) Trafalgar Square

 

5. Hol ünnepelték először a szilvesztert a világon a videó szerint?

a) Baghdad

b) Babylon

c) Bali

 

6. A szilveszter elődjének tekintett Akitu-t hányszor ünnepelték egy évben?

a) once

b) twice

c) 3 times

 

7. A britek és az amerikaiak mit énekelnek az év utolsó napján éjfélkor?

a) God Save the Queen

b) Greensleeves

c) Auld Lang Syne

 

8. Honnan ered az előző dal?

a) Wales

b) Scotland

c) Ireland

 

9. Mi milyen naptár alapján ünneplünk szilvesztert december 31-én?

a) Julian calendar

b) Egyptian calendar

c) Gregorian calendar

 

10. Hogy mondják angolul: visszaszámlálás?

a) countdown

b) countback

c) numberback

 

11. Mi a 'pezsgő' szó helyes betűzése angolul?

a) champaigne

b) champagne

c) shampaine

 

12. A "twelve days of Christmas" hagyományaként mikorra esik a 12. nap, amikor le kell szedni a karácsonyfát a rossz szerencse elkerülése érdekében?

a) 4th January

b) 5th January

c) 6th January

 

untitled_design_5.jpg

 KEY: 1.C 2.B 3.A 4.C 5.B 6.B 7.C 8.B 9.C 10.A 11.B 12.C

*****I wish You a Happy New Year!*****

 

 

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

KVÍZ! : *KORAI BRIT TÖRTÉNELEM* - TESZTELD MAGAD a kezdetektől a középkorig

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

EARLY BRITISH HISTORY QUIZ!

Érdekel az angol nyelv? És a brit töri? A nyelvet is jobban érted, ha ismered a kulturális hátteret. Teszteld magad ezzel a szórakoztató kvízzel és tudj meg többet a kedvenc nyelved beszélőiről!

15+1 KÉRDÉS! START!

stonehenge.jpg

1) MIKOR ÉPÜLT A STONEHENGE?

a) 6000 éve

b) 5000-4300 éve

c) 2000-3000 éve

2) MI CÉLBÓL ÉPÍTETTÉK AZ ELŐBBIT?

a) iránytűnek

b) küzdőtérnek

c) csillagászati megfigyelőhelynek és naptárnak

3) MELY BRIT VÁROS NEVE EMLÉKEZTET A RÓMAI BIRODALOMBELI KATONAI TÁBOROKRA?

a) Cardiff

b) Brighton

c) Gloucester

4) MELY TÖRZS EURÓPAI EREDETŰ?

a) angolszászok

b) skótok

c) piktek

5) MELYIK KELTA EREDETŰ LEGENDÁS KIRÁLY ÁLLÍTOTTA MEG IDEIGLENESEN AZ ANGOLSZÁSZOK ELŐRENYOMULÁSÁT A KR.U. 6. SZÁZAD KÖRÜL?

a) Alfréd

b) Artúr

c) Albert

williamtheconqueror.jpg

6) KIK LEGRÉGEBB ÓTA KERESZTÉNYEK?

a) skótok

b) angolszászok

c) írek

7) MELY GERMÁN NÉPET AKADÁLYOZTA MEG ANGLIA ELFOGLALÁSÁBAN ALFRÉD KIRÁLY?

a) kelták

b) vikingek

c) angolszászok

8) MILYEN ESEMÉNY KÖTHETŐ KR.U. 973-HOZ?

a) először használják az "Anglia" nevet

b) a római fennhatóság vége a Brit-szigeteken

c) Szent Ágoston megtéríti Anglia egy részét

9) A HASTINGSI CSATA KULCSSZAVAI:

a) 1086, angolszász győzelem, pogány hit visszaállítása

b) 1066, Hódító Vilmos, véres angolszász vereség

c) 1076, IV. Henrik győzelme, leváltja a VII. Gergely pápát

10) KIT NEVEZNEK A KÖZÉPKORBÓL EREDŐ SZOKÁS SZERINT WALESI HERCEGNEK?

a) a mindenkori brit király kinevezett férfi utódját

b) a walesi király rangidős élő fiát

c) a brit uralkodó legidősebb fiát

robin.jpg

11) A NORMANN HÓDÍTÁS UTÁN MI VOLT A TÁRSADALOM LEGSZÉLESEBB KÖRÉBEN HASZNÁLT NYELV?

a) középangol

b) francia

c) gael

12) A KÖZÉPKORI NAGY-BRITANNIA TERÜLETÉN MELYIK NEMZET MARADT POLITIKAILAG FÜGGETLEN?

a) Wales

b) Írország

c) Skócia

13) MELYIK ANGOL KIFEJEZÉS ERED A FRANCIA "BESZÉLNI" SZÓBÓL?

a) palate

b) parliament

c) créche

14) KIK HOZTÁK BE A KÖZÉPKORBAN A FRANCIA NYELVET NAGY-BRITANNIA TERÜLETÉRE?

a) a franciák

b) a normannok

c) a dánok

15) MIÉRT VAN AZ ANGOLBAN KÜLÖN SZÓ NÉHÁNY ÁLLATRA ÉS A BELŐLÜK KÉSZÜLT HÚSÉTELRE (pl. cow/beef, pig/pork stb.)?

a) az egyik kelta, a másik angolszász eredetű

b) az egyik kelta, a másik francia eredetű

c) az egyik angolszász, a másik francia eredetű

16) HOGY HÍVJÁK A LEGENDÁS NÉPI HŐST, AKI A KERESZTES HÁBORÚK IDEJÉN ÚGY SZOLGÁLTA A SZEGÉNYEK ÉRDEKÉT, HOGY A GAZDAGOKTÓL LOPOTT, HOGY SEGÍTSEN NEKIK?

a) Becket Tamás

b) Robin Hood

c) Strongbow báró

charlesdukeofwales.jpg

 

KEY:

1. b 5. b           9. b           13. b       
2. c 6. c 10. c 14. b
3. c castra=a military camp 7. b 11. a 15. c
4. a 8. a 12. c 16. b

 

Hogy tetszett a feladat? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Másik kulturális kvíz feladatot ITT találsz!

Teljesen más jellegű feladatot pedig ITT!

Cheers,

English-Online.hu

The UK: CULTURAL QUIZ PART I: Country and People

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Mennyit tudsz Nagy-Britanniáról? Teszteld magad 30 feleletválasztós kérdéssel! Ebben a részben a United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland lakosságát és az országgal kapcsolatos egyéb tudnivalókat (nemzeti hovatartozás, szimbólumok, nevek eredete, himnusz stb.) vizsgálunk meg. Nagyon sok érdekesség vár, amit talán eddig Te sem tudtál az Egyesült Királyságról! Vesd bele magad máris! A megoldásokat 3 napon belül posztolom!

uk.jpg

1. Milyen közös (mellék)névvel illethetjük az Egyesült Királyság állampolgárait?

a) anglikánok

b) angolok

c) britek

2. Mely nemzet nem kelta kultúrájú?

a) Wales

b) Anglia

c) Írország

3) Mi volt Skócia római neve?

a) Hibernia

b) Caledonia

c) Cambria

4. Melyiket nevezik Smaragdszigetnek?

a) Írország

b) Skócia

c) Nagy-Britannia

5. Mi Nagy-Britannia költői neve?

a) Erin

b) Albion

c) Anglia

6. A brit római provincia megtestesült női alakját, Britanniát, mely elemekkel ábrázolják?

a) fű, szikla és víz

b) sisak és háromágú szigony

c) négylevelű lóhere és tűzokádó sárkány

7. Ki John Bull?

a) a harmadik brit miniszterelnök

b) az angolság ás angol erények megtestesítője

c) az anglikán egyház feje

8. Melyik a leggyakoribb vezetéknév Anglia és Skócia területén?

a) Smith

b) ami Mac-kel kezdődik

b) O'connor

9. Melyik tipikus ír keresztnév?

a) Ian

b) Patrick

c) Jock

10. Kik az "énekestorkúak" a sztereotípia szerint?

a) írek

b) skótok

c) walesiek

charles.jpg

11. Ki a walesi herceg?

a) William

b) Charles

c) Harry

12. Melyik Anglia színe a sportban?

a) fehér

b) piros

c) kék

13. Melyik NEM skót szimbólum?

a) bogáncs

b) nárcisz

c) ágaskodó oroszlán

14. Mely nemzettel NEM lehet kapcsolatba hozni a hárfát?

a) skót

b) walesi

c) ír

15. Az Egyesült Királyság nemzeti himnuszának címe:

a) The Land of My Fathers

b) Soldiers Are We

c) God Save the Queen

16. A jelenlegi brit miniszterelnök:

a) David Cameron

b) Tony Blair

c) Gordon Brown

17. Melyik a közös internet domain címe Nagy-Britanniának?

a) .br

b) .gb

c) .uk

18. Melyik NEM elfogadható rövid név a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságára?

a) Anglia

b) Nagy-Britannia

c) az Egyesült Királyság

19. Mely város nincs az Egyesült Királyságban?

a) Belfast

b) Cardiff

c) Dublin

20. Melyik a legkisebb a 4 nemzet közül?

a) Írország

b) Skócia

c) Wales

flag.png

21. A következő alakok közül melyiket NEM lehet összefüggésbe hozni Nagy-Britanniával?

a) Britannia

b) John Bull

c) Uncle Sam

22. A négy nemzeti zászló közül melyik nincs belefoglalva a brit lobogóba?

a) Írország

b) Skócia

c) Wales

23. Milyen néven ismert még a brit lobogó?

a) The Britannia

b) Old Glory

c) The Union Jack

24. Nagy-Britannia lakosságának mekkora része lakik Angliában?

a) több mint 80%-a

b) kb. 60%-a

c) kevesebb mint 40%-a

25. A 2001-es népszámláláson Nagy-Britannia lakosságának mekkora része vallotta magát "fehér britnek"?

a) több mint 80%

b) kb. 60%

c) kevesebb mint 40 %

26. Melyik a legnagyobb etnikai kisebbség a Királyságban?

a) afrikai

b) karibi

c) dél-ázsiai

27. A következő sportok melyikében versenyez "Nagy-Britannia" elnevezéssel az ország?

a) krikettben

b) az Olimpián

c) uniós rögbiben

28. Történelmi és kulturális értelemben melyik ország osztható Lowland ("Alföld") és Highland ("Felföld") részekre?

a) Anglia

b) Skócia

c) Wales

29. Az a vezetéknév, amely Mac- vagy Mc-kel kezdődik:

a) skót vagy angol

b) skót vagy ír

c) skót vagy walesi

30. Mely országnak Szent Dávid a védőszentje?

a) Anglia

b) Skócia

c) Wales

britannia.jpg

 KEY:

1. C 11. B 21. C
2. B 12. A 22. C
3. B 13. B 23. C
4. A 14. A 24. A
5. B 15. C 25. A
6. B 16. A 26. C
7. B 17. C 27. B
8. A 18. A 28. B
9. B 19. C 29. B
10. C 20. C 30. C

 

Hogy tetszett a kvíz? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Még több brit kultúra ITT!

Teljesen más jellegű feladatot ITT találsz!

Cheers,

English-Online.hu