Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


WHITE CHRISTMAS - karácsonyi dalszöveg kitöltés - LISTENING FELADAT

2017. december 26. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

dsc05033.jpg

A "jobb későn mint soha" és a "remény hal meg utoljára" jeligékkel szeretnék Nektek 

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNNI!

Merry Christmas!

White Christmas

A LENTI HAVAS TÁJKÉPRE VAGY IDE KATTINTVA A "FEHÉR KARÁCSONY" DALSZÖVEGKITÖLTŐS FELADATOT INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE!

 

CARTOON VERSION

SANTA: I'm dreaming __(1) a white Christmas
Just like the ____(2) I ____(3) to know
Where those ________(4) glisten
And children ______(5)
To hear ______(6) _____(7) in the snow…

SNOW!

And I-I-I am dreaming __(1) a white Christmas
With _____(8) Christmas ____(9) I write
___(10) your days

___(10) your days

___(10) your days be _____(11) and bright
And ___(10) all your Christmases be white!
REINDEER RUDOLF: Ah I-I-I-I'm dreaming __(1) a whiiiite Christmaaaas
Just like the ____(2) I ____(3) to knooooow
where the ________(4) glisten
And ahhh children ______(5)

To hear ______(6) _____(7) in the snoooooow

and I-I-I I’m dreaming __(1) a white Christmaaaaas
With _____(8) Christmas ____(9) I wriiiiite

___(10) your days

___(10) your days

___(10) your days be _____(11) and briiiiiight

OOOh-ooh-OOOh-ooh-OOOh

And ___(10) all your Christmaseeeees be whi-i-i-ite!

______(12) bells

______(12) bells

______(12)

All

the

Way

oooooOOOOh!

 

white_christmas1.jpg

Hogy tetszett a HALLOTT SZÖVEGÉRTÉS feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

THE SANTA STORY - Honnan jön a Mikulás? - SANTA VIDEO, SANTA QUIZ

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Na, honnan és mikor jön a Mikulás? Ki ő valójában? Miért hiszik a gyerekek, hogy ajándékot hoz? Mi történt december 6-án?

Ezt és sok egyebet is megtudhatsz ebből az angol nyelvű elő-karácsonyi kvízből!

Válaszold meg a Santa Quiz kérdéseit, majd nézd meg az angol nyelvű videót és ellenőrizd le a válaszaidat!

santa_1.jpg

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

1. St. Nicholas lived in the __________.

a) 4th century

b) 5th century

c) 12th century

2. He was a __________.

a) saint

b) bishop

c) pope

3. He saved a girl from becoming a slave by __________.

a) hiding money in her stocking

b) giving her his expensive stocking

c) secretly throwing gold through the window of her house

4. On 6th December St. Nicholas __________.

a) was born

b) died

c) celebrated his nameday

5. St. Nicholas was made a saint __________.

a) in his life

b) when he died

c) nearly a hundred years after his death

6. On St. Nicholas Day people give gifts __________.

a) in the USA

b) in Britain

c) in Europe

7. The name "Santa" is of __________ origin.

a) Dutch

b) American

c) British

8. Before an American writer's Christmas poem, Santa's image was of a(n) __________ man.

a) old

b) slim

c) plump

9. Santa has 8 __________.

a) raindeers

b) reindeers

c) reindeer

10. Children hang their stockings on the __________.

a) Christmas tree

b) fireplace

c) chimney

ANGOL NYELVŰ VIDEÓ:

 

Kattints a képre és...

karacsonyi.png

Hogy tetszett a SANTA QUIZ? 

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Ha meglepnéd szeretteid egy MAGÁN ANGOL TANFOLYAMmal karácsonyra, kattints IDE az ünnepi ajánlatokhoz!

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

Melinda

English-Online.hu

NEW YEAR'S QUIZ! - Brit-amerikai Szilveszteri Kvíz VIDEÓVAL!!

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

untitled_design_2.jpg

Tizenkét kérdés az elmúlt év 12 hónapjára! Mennyire ismered a szilveszteri hagyományokat? Hol van a híres amerikai és brit szilveszteri utcabál? Mikor ünnepelték először a szilvesztert? Mi a leghíresebb ünnepi látványosság New York City-ben az év utolsó napján? Mit énekelnek az angol ajkúak éjfélkor? Mikor kell leszedni a karácsonyfát? Ha ezekre és más érdekes kérdésekre szeretnéd megkapni a választ, csak meg kell oldanod a kvízt és megvárni a január 1-jei megoldások publikálását ugyanitt! A videó tartalmazza a válaszok 90%-át! Érdemes karikázás előtt megtekinteni!

 

*****I wish You a Happy New Year!*****

 

 

1. Mi a szilveszter angol megfelelője?

a) Celabrations

b) New Year's Day

c) New Year's Eve

 

2. Hol van a hatamas New York-i szilveszteri buli pontosan?

a) Madison Square

b) Times Square

c) Washington Square Park

 

3. Hogy hívják az itteni leghíresebb szilveszteri látványosságot 1907 óta?

a) Ball Drop

b) Fall of the Globe

c) Superbowl

 

4. A briteknek hol van a híres szilveszteri utcabáljuk?

a) Piccadilly Circus

b) St James Park

c) Trafalgar Square

 

5. Hol ünnepelték először a szilvesztert a világon a videó szerint?

a) Baghdad

b) Babylon

c) Bali

 

6. A szilveszter elődjének tekintett Akitu-t hányszor ünnepelték egy évben?

a) once

b) twice

c) 3 times

 

7. A britek és az amerikaiak mit énekelnek az év utolsó napján éjfélkor?

a) God Save the Queen

b) Greensleeves

c) Auld Lang Syne

 

8. Honnan ered az előző dal?

a) Wales

b) Scotland

c) Ireland

 

9. Mi milyen naptár alapján ünneplünk szilvesztert december 31-én?

a) Julian calendar

b) Egyptian calendar

c) Gregorian calendar

 

10. Hogy mondják angolul: visszaszámlálás?

a) countdown

b) countback

c) numberback

 

11. Mi a 'pezsgő' szó helyes betűzése angolul?

a) champaigne

b) champagne

c) shampaine

 

12. A "twelve days of Christmas" hagyományaként mikorra esik a 12. nap, amikor le kell szedni a karácsonyfát a rossz szerencse elkerülése érdekében?

a) 4th January

b) 5th January

c) 6th January

 

untitled_design_5.jpg

 KEY: 1.C 2.B 3.A 4.C 5.B 6.B 7.C 8.B 9.C 10.A 11.B 12.C

*****I wish You a Happy New Year!*****

 

 

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

CHRISTMAS QUIZ! Part II: CHRISTMAS DECORATION - Hány karácsonyi díszt tudsz megnevezni angolul?

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Milyen karácsonyi dekorációkkal van tele a világ ilyenkor és miket aggatunk a fára - persze ANGOLUL? :D Teszteld magad 10 feleletválasztós kvízkérdéssel! Csekkold a többi karácsonyi feladatot is - Szentestétől elérhetőek a megoldások!

Merry Christmas! :)

 

merry_christmas.png

 

1. Hogy hívják a karácsonyfára akasztandó fényes boát angolul?

a) shiny snake

b) tinsel

c) garland

 

2. Mi a karácsonyfára való csúcsdísz neve?

a) topping

b) topper

c) tree top

 

3. Hogy hangzik a mézeskalács angolul?

a) gingerbread

b) honey pie

c) honey biscuit

 

4. És a mikulásvirág?

a) Santa's hood

b) Santa's plant

c) poinsettia

 

5. Hát a fényfüzér?

a) angels' hair

b) fairy lights

c) starlights

untitled_design.jpg

 

6. Hogy mondják angolul: szalag?

a) ribbon

b) bow

c) tape

 

7. Mi az Adventi koszorú angol neve?

a) Advent wheel

b) Christ's crown

c) Advent wreath

 

8. Gömbdíszek?

a) shiny glass balls/baubles

b) Christmas globes

c) pomegranates

 

9. Hogy van a csomagolópapír?

a) gift cover

b) wrapping paper/gift wrap

c) gift sheet

 

10. És végül egy nagyon könnyű: gyertyák?

a) candlesticks

b) lighters

c) candles

 

untitled_design_1.jpg

KEY:

1. karácsonyi boa= TINSEL

2. csúcsdísz= TREE TOP

3. mézeskalács= GINGERBREAD

4. mikulásvirág= POINSETTIA

5. fényfüzér= FAIRY LIGHTS

6. szalag= RIBBON

7. adventi koszorú= ADVENT WREATH

8. gömbdíszek= SHINY GLASS BALLS / BAUBLES

9. csomoagolópapír= GIFT WRAP / WRAPPING PAPER

10. gyertyák= CANDLES

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

CHRISTMAS QUIZ! Part I - Mennyit tudsz az angol karácsonyi kifejezésekről és hagyományokról?

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

father-christmas.jpg

Ki és mikor hozza a karácsonyi ajándékot angol nyelvterületen? És egyáltalán hogy jut be a házba? Mikor nyitják ki az ajándékot és miért éppen decemberben ünnepeljük a karácsonyt? Többek közt ezekre és hasonló kérdésekre kapsz választ ebből a karácsonyi kvízből. Szenteste, amikor felkerülnek a válaszok, megtudhatod, hogy jól tippeltél-e! Ne felejtsd, Nagy-Britanniában és az USA-ban is meglepően különbözőek lehetnek az ünnepi hagyományok a miénktől! Jó szórakozást!

 the-nativity.jpg

1. Hogy nevezik az angolban a Bibliában olvasható Jézus születésének történetét?

a) The Son's Birth

b) Nativity

c) Holy Night

 

2. Mi az angol megfelelője a "napkeleti bölcseknek", akik ajándékot vittek Jézusnak Betlehembe?

a) The Magi

b) Three Kings

c) Wise Kings

 

3. Hogy nevezik a karácsony előzményének tekinthető ókori római ünnepsorozatot decemberben?

a) Saturnalia

b) Fast

c) Thanksgiving

 

4. Az első római keresztények a/az __________ közeli időpontot jelölték meg Jézus születése ünnepének, amely eleve a decemberi pogány fesztiválsorozat közepére esett. 

a) szilveszterhez - New Years Eve

b) utolsó decemberi vasárnaphoz - the last Sunday in December

c) téli napforulóhoz - winter solstice

 

5. Kinek a nevéhez köthető az első karácsonyfa-állítás Nagy-Britanniában?

a) Martin Luther - in the 16th century

b) Prince Albert, Queen Victoria's husband - in the 1840s

c) Queen Victoria - in 1841

victorianchristmastree.jpg

6. Hol állítják a híres hatalmas köztéri karácsonyfát az Egyesült Királyságban?

a) Trafalgar Square, London

b) Angel Square, London

c) Piccadilly Circus, London

 

7. Nagy-Britanniában ki hozza a karácsonyi ajándékot?

a) Jesus Christ (Jézus Krisztus)

b) Father Christmas (Télapó)

c) The Wise Men (Napkeleti Bölcsek)

 

8. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban mikor bontják ki a gyerekek az ajándékaikat?

a) on Christmas Eve

b) on Christmas Day

c) on Boxing Day

 

9. Hogy hívják a karácsonyi zoknikat, melyeket a fenti országok hagyománya szerint a kandallóra vagy az ágytámlára akasztanak és apró ajándékokkal töltenek meg?

a) socks

b) tights

c) stockings

 

10. Hogy jut be a házba Santa Claus?

a) through the chimney

b) through the window

c) through the keyhole

 

father_christmas_coming.jpg

KEY: 

1.B 2.A 3.A 4.C 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.A

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu