Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


CHRISTMAS QUIZ! Part I - Mennyit tudsz az angol karácsonyi kifejezésekről és hagyományokról?

2015. december 11. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

father-christmas.jpg

Ki és mikor hozza a karácsonyi ajándékot angol nyelvterületen? És egyáltalán hogy jut be a házba? Mikor nyitják ki az ajándékot és miért éppen decemberben ünnepeljük a karácsonyt? Többek közt ezekre és hasonló kérdésekre kapsz választ ebből a karácsonyi kvízből. Szenteste, amikor felkerülnek a válaszok, megtudhatod, hogy jól tippeltél-e! Ne felejtsd, Nagy-Britanniában és az USA-ban is meglepően különbözőek lehetnek az ünnepi hagyományok a miénktől! Jó szórakozást!

 the-nativity.jpg

1. Hogy nevezik az angolban a Bibliában olvasható Jézus születésének történetét?

a) The Son's Birth

b) Nativity

c) Holy Night

 

2. Mi az angol megfelelője a "napkeleti bölcseknek", akik ajándékot vittek Jézusnak Betlehembe?

a) The Magi

b) Three Kings

c) Wise Kings

 

3. Hogy nevezik a karácsony előzményének tekinthető ókori római ünnepsorozatot decemberben?

a) Saturnalia

b) Fast

c) Thanksgiving

 

4. Az első római keresztények a/az __________ közeli időpontot jelölték meg Jézus születése ünnepének, amely eleve a decemberi pogány fesztiválsorozat közepére esett. 

a) szilveszterhez - New Years Eve

b) utolsó decemberi vasárnaphoz - the last Sunday in December

c) téli napforulóhoz - winter solstice

 

5. Kinek a nevéhez köthető az első karácsonyfa-állítás Nagy-Britanniában?

a) Martin Luther - in the 16th century

b) Prince Albert, Queen Victoria's husband - in the 1840s

c) Queen Victoria - in 1841

victorianchristmastree.jpg

6. Hol állítják a híres hatalmas köztéri karácsonyfát az Egyesült Királyságban?

a) Trafalgar Square, London

b) Angel Square, London

c) Piccadilly Circus, London

 

7. Nagy-Britanniában ki hozza a karácsonyi ajándékot?

a) Jesus Christ (Jézus Krisztus)

b) Father Christmas (Télapó)

c) The Wise Men (Napkeleti Bölcsek)

 

8. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban mikor bontják ki a gyerekek az ajándékaikat?

a) on Christmas Eve

b) on Christmas Day

c) on Boxing Day

 

9. Hogy hívják a karácsonyi zoknikat, melyeket a fenti országok hagyománya szerint a kandallóra vagy az ágytámlára akasztanak és apró ajándékokkal töltenek meg?

a) socks

b) tights

c) stockings

 

10. Hogy jut be a házba Santa Claus?

a) through the chimney

b) through the window

c) through the keyhole

 

father_christmas_coming.jpg

KEY: 

1.B 2.A 3.A 4.C 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.A

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

HAPPY THANKSGIVING! : elő-karácsonyi szövegkitöltős feladat angolul

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

"BOLDOG HÁLAADÁST!" - mondják az amerikaiak. De mikor? Éppen ma! És mire? Hát, ha csak annyi ugrik be, hogy van az a 'pulykás ünnep', most magadra szedhetsz egy kis plusz infót a következő EXTRA ÜNNEPI ismeretterjesztő szövegkitöltős feladatból! :)

gty_thanksgiving_meal_jp_111110_wmain.jpg

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

Mindössze annyit kell tenned, hogy a következő szavakat beilleszted a hiányos szövegbe:

beginning

dinner

pie

stuffing

celebration

fourth

Pilgrims

summer

Christmas

Mayflower

presents

turkey

costumes

North

recipe

weekend

died

November

sauce

winter

 

Thanksgiving is celebrated in the US on the __________(1) Thursday in __________(2). For many Americans it is the most important holiday apart from __________(3). Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole __________(4) a vacation.

Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to __________(5) America. In 1620 the ship the __________(6) arrived , bringing about 150 people who today are usually called __________(7). They arrived at the beginning of a very hard __________(8) and could not find enough to eat , so many of them __________(9). But in the following ___________(10) Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big __________(11) to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days. The most important part of the celebration is a traditional __________(12) with foods that come from North America. The meal includes __________(13), sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of __________(14) or  jelly. The turkey is filled with __________(15) or dressing, and many families have their own special __________(16). Dessert is pumpkin made into a __________(17).
On Thanksgiving there are special television programmes and sports events. In New York there is the MACY'S THANKSGIVING PARADE, when a long line of people wearing fancy __________(18) march through the streets with large baloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the __________(19) of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas __________(20).

thanksgiving-dinner.jpg

 

Hogy tetszett a SZÖVEGÉRTÉS feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu