Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


CHRISTMAS QUIZ! Part I - Mennyit tudsz az angol karácsonyi kifejezésekről és hagyományokról?

2015. december 11. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

father-christmas.jpg

Ki és mikor hozza a karácsonyi ajándékot angol nyelvterületen? És egyáltalán hogy jut be a házba? Mikor nyitják ki az ajándékot és miért éppen decemberben ünnepeljük a karácsonyt? Többek közt ezekre és hasonló kérdésekre kapsz választ ebből a karácsonyi kvízből. Szenteste, amikor felkerülnek a válaszok, megtudhatod, hogy jól tippeltél-e! Ne felejtsd, Nagy-Britanniában és az USA-ban is meglepően különbözőek lehetnek az ünnepi hagyományok a miénktől! Jó szórakozást!

 the-nativity.jpg

1. Hogy nevezik az angolban a Bibliában olvasható Jézus születésének történetét?

a) The Son's Birth

b) Nativity

c) Holy Night

 

2. Mi az angol megfelelője a "napkeleti bölcseknek", akik ajándékot vittek Jézusnak Betlehembe?

a) The Magi

b) Three Kings

c) Wise Kings

 

3. Hogy nevezik a karácsony előzményének tekinthető ókori római ünnepsorozatot decemberben?

a) Saturnalia

b) Fast

c) Thanksgiving

 

4. Az első római keresztények a/az __________ közeli időpontot jelölték meg Jézus születése ünnepének, amely eleve a decemberi pogány fesztiválsorozat közepére esett. 

a) szilveszterhez - New Years Eve

b) utolsó decemberi vasárnaphoz - the last Sunday in December

c) téli napforulóhoz - winter solstice

 

5. Kinek a nevéhez köthető az első karácsonyfa-állítás Nagy-Britanniában?

a) Martin Luther - in the 16th century

b) Prince Albert, Queen Victoria's husband - in the 1840s

c) Queen Victoria - in 1841

victorianchristmastree.jpg

6. Hol állítják a híres hatalmas köztéri karácsonyfát az Egyesült Királyságban?

a) Trafalgar Square, London

b) Angel Square, London

c) Piccadilly Circus, London

 

7. Nagy-Britanniában ki hozza a karácsonyi ajándékot?

a) Jesus Christ (Jézus Krisztus)

b) Father Christmas (Télapó)

c) The Wise Men (Napkeleti Bölcsek)

 

8. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban mikor bontják ki a gyerekek az ajándékaikat?

a) on Christmas Eve

b) on Christmas Day

c) on Boxing Day

 

9. Hogy hívják a karácsonyi zoknikat, melyeket a fenti országok hagyománya szerint a kandallóra vagy az ágytámlára akasztanak és apró ajándékokkal töltenek meg?

a) socks

b) tights

c) stockings

 

10. Hogy jut be a házba Santa Claus?

a) through the chimney

b) through the window

c) through the keyhole

 

father_christmas_coming.jpg

KEY: 

1.B 2.A 3.A 4.C 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.A

Hogy tetszett a QUIZ?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

HAPPY THANKSGIVING! : elő-karácsonyi szövegkitöltős feladat angolul

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

"BOLDOG HÁLAADÁST!" - mondják az amerikaiak. De mikor? Éppen ma! És mire? Hát, ha csak annyi ugrik be, hogy van az a 'pulykás ünnep', most magadra szedhetsz egy kis plusz infót a következő EXTRA ÜNNEPI ismeretterjesztő szövegkitöltős feladatból! :)

gty_thanksgiving_meal_jp_111110_wmain.jpg

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

Mindössze annyit kell tenned, hogy a következő szavakat beilleszted a hiányos szövegbe:

beginning

dinner

pie

stuffing

celebration

fourth

Pilgrims

summer

Christmas

Mayflower

presents

turkey

costumes

North

recipe

weekend

died

November

sauce

winter

 

Thanksgiving is celebrated in the US on the __________(1) Thursday in __________(2). For many Americans it is the most important holiday apart from __________(3). Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole __________(4) a vacation.

Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to __________(5) America. In 1620 the ship the __________(6) arrived , bringing about 150 people who today are usually called __________(7). They arrived at the beginning of a very hard __________(8) and could not find enough to eat , so many of them __________(9). But in the following ___________(10) Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big __________(11) to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days. The most important part of the celebration is a traditional __________(12) with foods that come from North America. The meal includes __________(13), sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of __________(14) or  jelly. The turkey is filled with __________(15) or dressing, and many families have their own special __________(16). Dessert is pumpkin made into a __________(17).
On Thanksgiving there are special television programmes and sports events. In New York there is the MACY'S THANKSGIVING PARADE, when a long line of people wearing fancy __________(18) march through the streets with large baloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the __________(19) of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas __________(20).

thanksgiving-dinner.jpg

 

Hogy tetszett a SZÖVEGÉRTÉS feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

ÜNNEPI ANGOL: BET YOU DIDN'T KNOW - EASTER

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Fogadjunk, hogy nem tudtad! :)

cute-happy-easter-photos.jpgÍme néhány érdekesség a húsvéti szokásokról és húsvéti állatokról, édességekről.

A videóban szereplő angol szavakat kösd össze a magyar jelentéseikkel.

Happy Easter!

 

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

1. bevándorlók

 a) savior

 2. böjt

 b) lent

 3. cukorka

 c) resurrection

 4. csirke

 d) secular holiday

 5. feltámadás

 e) bunny

 6. gólya

 f) candy

 7. kakas

 g) pagan

 8. kakukk

 h) fertility

 9. megváltó

 i) hare

 10. nyúl

 j) immigrants

 11. nyuszi

 k) cuckoo

 12. pogány

 l) fox

 13. róka

 m) chick

 14. szokás

 n) rooster

 15. termékenység

 o) stork

 16. világi ünnep

 p) custom

 

Hogy tetszett a kvíz? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Másik kvíz posztot ITT találsz!

Teljesen más jellegű feladatot pedig ITT!

Cheers,

English-Online.hu