Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub


The Harry & Meghan Love Story Interview - ANGOL KÖZÉPFOK - nyelvvizsga szövegértés gyakorlat

2018. április 27. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

 

2018. a boldog ünneplés éve a brit királyi család számára. Még egy hete sincs, hogy II. Erzsébet királynő 92 életévébe lépett és hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermekük, Lajos Artúr Károly születését üdvözölhette.

De ez mind semmi ahhoz a csinnadrattához képest, ami Henrik herceg május 19-i lakodalma alkalmával ígérkezik a királyi udvar háza táján.

Tudod ki a menyasszony?

Ennek járhatsz utána, ha az angol nyelvvizsga (B2) szövegértés feladatát megoldod. A következő 6 mondatból 5 db-ot kell visszahelyezni az újságcikkbe.

Kellemes készülődést kívánok az írásbeli nyelvvizsgádra!

A) I wish them many years of love, happiness and fulfilment – and ask that God blesses them throughout their married life together.’

B) He added: ’Harry will be relieved that his badly kept secret is finally out there.’

C) He was obliged to seek permission from the monarch under the Succession of the Crown Act 2013, which states that the 6 persons next in line to the crown must obtain the consent of Her Majesty to marry.

D) Because if he wasn’t kind, it didn’t seem like it would make sense.

E) He added: ’It is days like today when I really miss having her around and miss being able to share the happy news.’

F) The couple were roasting chicken at his London residence, Notthingam Cottage, during a ’cosy night’ in.

harry_meghan.jpg

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

Theirs is the fairy-tale romance that has kept the world gripped since love first blossomed back in the spring of 2016. Now HRH Prince Harry has officially confirmed he will marry his actress girlfriend Meghan Markle. Their engagement was announced by Harry's father, HRH Prince Charles, last Monday. Clarence House said in a statement: 'His Royal Highness the Prince of Wales is delighted to announce the engagement of Prince Harry to Ms Meghan Markle.'

The couple will wed in spring 2018, with May 19 widely tipped to be the date for their nuptials. Opening up during the engagement in their first joint interview, Harry, 33, and Meghan 36, revealed to the BBC's Mishal Husain how he proposed 'a few weeks ago', about 18 months after they first met. [_____1_____] 'It was just an amazing surprise,' said Meghan, who revealed it was 'an instant yes' from her. 'It was so sweet and natural and very romantic. He got on one knee.' she added.

Recalling the moment, Harry said: 'She didn't even let me finish, she said:"Can I say yes? Can I say yes?" and then there were hugs and I had the ring in my finger and I was like: "Can I - can I give you the ring?" She goes: "Oh, yes, the ring!" He continued: 'It was a really nice moment, just the two of us.'

The ring was designed by Harry, with Meghan describing it as 'beautiful' and 'incredible'. The classic yellow gold band features three stones - the larger, central diamond is from Botswana, where the couple have spent time together in the past 18 months. In a fitting tribute to his mother, the two outside diamonds are from the late Diana, Princess of Wales's personal collection 'to make sure that she's with us on this crazy journey together', explained Harry.

The couple described how they had met on a blind date arranged by a mutual female friend. 'I was beautifully surprised when I walked into that room and saw her and I thought, right, I need to up my game and make sure I've got good chat,' laughed Harry.

Meghan added: 'I didn't know much about him and so the only thing I had asked her when she wanted to set us up was: "Is he nice?" [_____2_____] And so we met for a drink and then very quickly we said: "What are we doing tomorrow?"

Harry, who admitted that he had never watched Meghan in Suits, continued: 'Then it was "Right, diaries! We need to see how we can make this work." Because I was off to Africa for a month, she was working.'

Their meeting led to two further dates in London, and the besotted prince then persuaded Meghan to join him on holiday in Botswana a few weeks later. 'We camped out with each other under the stars...She came and joined me for five days out there, which was absolutely fantastic,' adding: 'It was absolutely amazing to get to know her as quickly as I did.'

On spending a lot of time at home together while dating instead of being seen in public, Harry said: 'We had to reverse the whole process. Cosy nights in front of the television, cooking dinner just the two of us by ourselves in our little cottage, rather than going out for dinner and being seen in public. It's made us a hell of a lot closer in a shorter space of time, without question.'

Meanwhile, Meghan confirmed she has already met Harry's grandmother, Her Majesty the Queen, 'a couple of times' and revealed that 'she's an incredible woman'. Praising his grandparents, Harry said they had been 'wonderful throughout this whole process' and called it 'a miracle' that they hadn't told anyone about the secret romance.

The couple giggled as they revealed that the Queen's pet pooches took an instant liking to Meghan, laying on her feet during tea. 'The corgis took to you straight away,' Harry reminded his fiancée during the interview. 'I've spent the last 33 years being barked at - this one walks in, absolutely nothing, just wagging tails!'

Speaking about Meghan's meetings with other members of the royal family, Harry told his brother HRH Prince William 'was longing to meet her and so was [his wife[ Catherine'. He added that HRH the Duchess of Cambridge 'has been absolutely amazing, as has William as well'.

Harry also described 'a handful of teas and meetings' with his father Prince Charles, praising the wonderful support his family have shown them as a couple. The royal also spoke emotionally about how his late mother would have loved his future wife. 'They'd be thick as thieves, without question,' Harry said. 'I think she would be over the moon, jumping up and down - you know, so excited for me...She would have probably been best friends, best friends with Meghan.' [_____3_____]

On a more uplifting note, Harry reflected on his powerful feelings for Meghan: 'The fact that I fell in love with Meghan so incredibly quickly was confirmation to me that all the stars were aligned, everything was just perfect. This beautiful woman just tripped and fell into my life and I fell into her life.'

Crediting her with having the qualities to take on such a prominent royal role, he said: 'I know that she'll be really unbelievably good at the job part of it,' adding it's 'obviously a huge relief to me as she'll be able to deal with everything else that comes with it. We're a fantastic team, we know we are'.

Meghan added that their shared passion to strive for change in the world was one of the first things they 'connected on'.

Vowing always to put their relationship first, Harry confirmed: 'A couple of months in when I thought, I know that I'm in love with this girl and I hope she's in love with me.'

They glossed over the subject of children, merely saying that they're taking it 'one step at a time', with Harry saying: 'Hopefully we'll start a family in the near future.'

Earlier that day, on the dot of 2pm, Harry and Meghan greeted the waiting media at Kensington Palace for the highly -anticipated engagement photo call.

Holding hands, the besotted couple walked briskly through the formal sunken gardens, one of Diana's favourite places.

Meghan, who looked beautiful in a white belted £450 coat by Line The Label which she wore over a dark green dress by PAROSH, teamed with Aquazzura cream heels and gold and opal earrings from Les Plaisirs de Birks, gave Harry's arm a reassuring rub as the visibly nervous, but elated, prince prepared to announce the news.

Encouraged by Harry, who was dressed in a dark blue suit and tie, Meghan gave the cameras a flash of her stunning engagement ring, which was designed by Harry himself and crafted by British jewellers Cleave & Company, court jewellers and medallists to Her Majesty the Queen.

Adelle Thompson, head of buying at Beaverbrooks, explained: 'The three stones are said to represent a couple's past present and future together - a romantic and meaningful gesture from the prince.'

Royal expert Duncan Larcombe told OK! of Harry's decision to pay tribute to his late mother: 'It's really sweet. Obviously Prince William was able to give his late mother's engagement ring to Kate, so this is a very nice touch from Harry and his version of making that gesture that nod to his mother, which would have been important to him.'

Asked by a reporter if the proposal was romantic, a grinning Harry remarked: 'Of course it was!' Harry also said he was 'over the moon' to be engaged, while Meghan said she was 'so very happy'. When asked when he knew Meghan was the one, he replied: 'The very first time we met'. Harry also jokingly added: 'I'm very glad it's not raining as well!'

Harry then pulled a giggling Meghan closer to him as she placed a perfectly manicured hand on his chest before retreating to the palace to record their interview.

As soon as the news was announced, Meghan's parents, Thomas Markle and Doria Ragland - who divorced when Meghan was six years old - publicly congratulated their daughter, saying in a statement: 'We are incredibly happy for Maghan and Harry. Our daughter has always been a kind and loving person. To see her union with Harry, who shares the same qualities, is a source of great joy for us as parents. We wish them a lifetime of happiness and are very excited for their future together.'

Harry's brother and sister-in-law, the Duke and Duchess of Cambridge, also revealed their delight at the impending royal wedding, commenting: 'We are very excited for Harry and Meghan. It has been wonderful getting to know Meghan and to see how happy she and Harry are together.'

In accordance with royal protocol, Harry, who is fifth in line to the throne, sought the approval of his grandmother Her Majesty the Queen before making the news public.

The Queen and the Duke of Edinburgh were also quick to send their best wishes, saying they were 'delighted' for their grandson, adding that they 'wish them every happiness'.

Also commenting on their engagement, Duncan, who has worked closely with Harry as a royal correspondent, told OK!: 'Harry has never looked so happy. He's like the cat that got the cream. He's marrying for love. It doesn't matter all this discussion of whether Meghan is suitable or not, clearly the Queen and Prince Charles have allowed this to happen because they can see how serious and happy he is. He's had a long search for the right person.' [_____4_____] He'll be mostly relieved that she said yes! They'll be quite excited. He's followed his brother's blueprint."

While a wedding date has not officially been made public at the time of going to press, it was widely speculated that the event could take place on April 20, a Windsor Castle revealed they would be closed on that date, and the days before and afterwards, although a spokesperson said they could not comment on private events.

St George's Chapel inside Windsor Castle would prove to be the perfect location for their big day - while it is smaller than Westminster Abbey, where Harry's brother William married Kate in April 2011, it is still grand enough to host a high-profile royal wedding.

Duncan, who is the author of Prince Harry: The Inside Story, says he would be 'very surprised' if the wedding is not held at St George's Chapel, telling OK!: 'Windsor Castle is the most likely venue.' He adds: 'If Harry wanted to sort his wedding plans out, he would choose a country church and a local pub with very few close mates, but that's obviously not going to happen. That's about as likely as a Las Vegas stag do!'

While not believed to be on the same scale as William and Kate's big day, royal experts are still convinced it will be an impressive affair. Duncan says: 'I think Prince Harry will have a big wedding. I don't think he would want to disappoint the public. On the wedding day they will do a double reception like William and Kate did, which will involve a formal set-piece reception, followed by a slightly more intimate affair with family and friends.' As for the entertainment, Duncan says: 'We could have some American razzmatazz! The question is, how much will belong to royal protocol? Will they have Beyoncé there and have fireworks at midnight, or will it be much more traditional?'

It is believed that the Archbishop of Canterbury, Justin Welby, will perform the wedding after his predecessor Rowan Williams conducted the marriage of Kate and William. The Queen and Prince Philip were also married by the Archbishop of Canterbury, while the religious leader also carried out the christenings of Prince George and Princess Charlotte, proving he has a special relationship with the royals. 

Taking to Twitter following the news of the engagement, Justin wrote: 'I'm absolutely delighted to hear the news that Prince Harry and Meghan Markle are now engaged. [_____5_____] It is also assumed that, on the morning of his wedding, the Queen will give Harry the title the Duke of Sussex, meaning Meghan will become the Duchess of Sussex following their vows. The actress, who recently filmed her last series of US legal drama Suits, will automatically become Her Royal Highness and will become a full-time member of the royal family, who will be expected to carry out duties alongside her husband. 'I think what lies ahead is life as a full-time working royal, which comes at a crucial time when the Queen is in her nineties and in need for some of the burden, in particular her foreign overseas travel, to be lifted,' says Duncan, adding: 'She also now has a much bigger platform from which to make change with her charity work.'

As for what this means for the royal family, he adds: 'I think this is an absolute demonstration of how William and in particular Harry have transformed the relevance of the modern British royal family. Harry is so popular. They could have a Shrek-themed wedding and the public would love it. It wouldn't matter!'

The couple's exciting announcement follows months of mounting speculation about their intentions. Rumours of an engagement went into full throttle in mid-October when it was claimed that Meghan spent an afternoon with the Queen at Buckingham Palace, where they chatted and sipped tea.

Meanwhile, last month bookmakers suspended odds on a royal wedding taking place next year, amid claims the prime minister, Theresa may, had been primed for an 'imminent' announcement.

the news comes seven years after Harry's brother William announced his engagement to Kate. Their engagement became public on November 16, 2010, with their lavish wedding taking place just five months later.

With a big wedding to plan, Meghan recently finalised a permanent move from her home in Toronto, cnada, to London, where she now lives with Harry at his two-bedroom Kensignton Palace residence. So far one of her beloved dogs has been moved over to the UK.

prince-harry-meghan-markle-official-engagement-photos-pp.jpg

Hogy tetszett a szövegértés feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

All you need to know about YOKO ONO - in a nutshell - ANGOL SZÖVEGÉRTÉS feladat

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Bizonyára a legismertebb japán nő, a legendás Beatles együttes lázadó John Lennon-jának második felesége volt (ma már Víg Özvegye) őkelme. John első fia, Julian Lennon csak Her Highness-ként (Őfelsége) emlegeti. Ha bővebben szeretnéd megtudni, hogy tett szert YOKO ONO erre a 'címre' oldd meg a következő angol szövegértés feladatot! A képen olvasható 12 szó maradt ki a szövegből, helyezd őket vissza a megfelelő helyre! Hajrá!

avant-garde.jpg

A FELADATOT A FENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

Yoko Ono was born the daughter of a banker and a classical pianist in Japan, and on her father's side she has a long line of __________(1) warriors in her blood. The family was very well-off for her youngest years but then came World War II and the fire bombings of Tokyo. Twelve-year-old Yoko ran to safety and took shelter in a bunker underneath the streets of Tokyo. After the smoke had faded away, Japan's economy faded as well and the Ono family was no exception. The family escaped to a mountain town, all their belongings in a wheelbarrow and they had to beg for food on the streets. Yoko's mother even traded an old sewing machine for a bag of rice so that they wouldn't __________(2). Yoko says this is what helped her to understand what it's like to be an outsider and how she developed her aggressive attitude towards the things she wants. Eleven years later, Yoko now 22, married a composer called Toshi, but after a messy divorce she ended up suffering from clinical __________(3) which was so severe that she was placed in a mental institution. Yoko married again to an American jazz musician named Anthony Cox who was instrumental in her release from the asylum. They had a daughter named Kyoko but the marriage quickly fell apart and Anthony changed Kyoko's name to Ruth and ran away with her while they were having a __________(4) battle over her. Eventually, Anthony won custody of Kyoko stating that Yoko was an unfit parent due to drug use. Yoko wouldn't see her daughter for 27 years. Later on Yoko hosted an art exhibit and lo and behold John Lennon showed up. Initially he wasn't very impressed with the art, but then he saw a ladder in the middle of the room and climbed to the top of it and saw just a simple word 'YES' written on the ceiling. He said it resonated with him because all art at that time that he had seen was 'anti this' and 'anti that' and this was a refreshing positive take on art. John and Yoko's friendship grew slowly. Cynthia, his wife at the time, asked him: "Who is this woman calling our house phone?" to which he replied "Oh, she's just calling to obtain money for her __________(5) bullshit". But Yoko was on John's mind. Yoko roughly translated means __________(6) and while John was writing his song Julia he even referred to her in it saying "Ocean child calls me". While Cynthia was away on vacation, John invited Yoko over to his house to do some recording. They recorded all night and as John put it, they made love at dawn. When Cynthia arrived back from holiday, she saw Yoko Ono sitting at her table wearing only Cynthia's white robe, drinking tea with her husband, to which John only said "Oh, hey!". They divorced shortly after that. John and Yoko married and the news dragged her through the mud. There wasn't anything like it. They called her names like __________(7), a 'succubus', a 'gold digger'. Yoko and John's relationship began to shrink under the pressure of his looming deportation from the US and her inability to track down her daughter Kyoko. John travelled back and forth to New York and LA with his assistant and friend May Pang. While in California, he decided that he wanted to buy a house with May Pang and stopped picking up Yoko Ono's calls to him. Yoko eventually tracked John down and convinced him to come back to her stating that she had found a cure for her smoking __________(8). John returned to New York with Yoko and May Pang called "What the hell is going on, where are you?" and Yoko responded to her on the phone: "John is unavailable. He is too exhausted from his __________(9) sessions." Two days later May ran into John serendipitously at a dentist's office. She said he looked stupefied and confused to an extent that May Pang thought John Lennon had been brainwashed. John told her there that his separation from Yoko was now over but Yoko would allow her to see John as a mistress. People started to notice that Yoko was now sitting in on every Beatles recording giving her true sense to the boys who had been performing together for a decade at that point. And now a strange lady was telling them: "Oh, you need more yah, yah, yah or primal __________(10) in your songs". Tensions were so high at the time, they were being screwed out of their own money, Paul's in-laws were getting involved in managing the Beatles and they were working separately on so many songs that they were almost already solo artists. It's difficult to claim Yoko was to __________(11) for the break-up of the Beatles, but some events should be treated as facts. Certain things are just evident, like her treatment of Julian. Not only did she have Julian buy Lennon's letters back at auction like a nobody, but John's will left nothing to Cynthia and Julian. Yoko, instead of doing the right thing and acknowledging that Julian deserved to be part of his father's legacy, monetarily and otherwise, she fought him in court for years until she gradually settled. She even referred to Julian as the 'mistake child' and her son Sean as the 'planned one'. Furthermore, when Paul McCartney asked Yoko, who now controlled 90% of the publishing rights, if she could change the Lennon-McCartney credit on the music to McCartney-Lennon only for the songs he was the sole writer of, she rudely turned him down saying "Stop trying to rewrite history!" After Lennon had tragically passed away, Yoko decided it would be a great idea to take the __________(12) glasses of a recently murdered husband and put it on display as the cover for her first album. 

Hogy tetszett a szövegértés feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

✈JET LAG BE GONE! ✈ nyelvvizsga típusú szövegértés feladat - ANGOL B2 - angol írásbeli nyelvvizsga

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Time Travelling

Jet lag can ruin your long-haul holiday, but our expert advice will leave you less spaced-out

get_over_your_jet_lag.png

Repültél már egyik időzánából egy másikba? (No, it's not a sci-fi movie casting..) Akkor valószínűleg nem ismeretlen számodra a JET LAG jelenség. A következőkben egy olyan cikket alakítottam át TELC Language Elements feladattá, mely e közismert utazóbetegség élettani hátterét mutatja be és hasznos szakértői tippeket ad arra, hogyan minimalizálhatjuk a JET LAG kellemetlen tüneteit.

A feladat hagyományosan: az alábbi 15 kifejezés közül csak 10 illik a szövegben elhelyezett GAP-ekbe. Melyek ezek és hova kerülnek?

jet_lag_postpic.png

A FELADATOT A FENTI KÉPEKRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE !!

Toddlers who refuse to sleep, adults cranky and hungry at the wrong time and a body clock that has gone haywire. Sound familiar? Yes, that's a long-haul holiday for many people. Jet lag is a physical inevitability for most of us when flying long distances, but there are ways to minimise its __________(1). It's all down to eating, sleeping and moving - we are loath to say exercise, because it isn't - so read on.

Your body has a natural clock set by the hours of sunlight you are exposed to daily. The light travels deep into your eyes and reaches the pineal gland, which in turn sends messages to __________(2) in your body that tell you when to wake up, when to feel tired, when to eat and even when to go to the toilet.

The trouble when you fly is that you are trying to reset this internal body clock quickly and it won't play game. It wants to, but it takes time - an estimated one day per one hour of time difference. In practice, that means it could take the entire two weeks of your holiday to __________(3) a 14-hour time difference, or a week to get over a typical flight to the US East Coast, say.

And guess what? Then you have to travel home and go through it all again.

We all know the symptoms of __________(4) - fuzzy head, tired during the day, wide awake at night, hungry but never at mealtimes and the sudden desire to go to the toilet at weird times. However, there are some simple things you can do to help reset your your body clock as quickly as possible to minimise these symptoms.

Lisa Artis of the Sleep Council stresses that diet, moving and getting out in the sunlight and fresh air are key.

✈THE DAY BEFORE

"Diet plays a large part in setting your body clock. The day before you fly, make sure you eat three balanced __________(5), including at least five servings of fruit or green vegetables and one portion of protein-rich food, such as white fish or tofu."

✈ON THE PLANE

"Drink plenty of water on your journey and while on holiday to keep your body hydrated and feeling refreshed. Once on the plane, set your watch to the local time of your __________(6). Pack an eye mask and ear plugs and use them if it's nighttime where you're going. Equally keep the light on and mask off if it's daytime in your destination. Whether on your journey there or on your way home, eat according to the mealtimes of the place you're going, avoid alcohol and take regular walks up and down the __________(7)."

✈WHEN YOU LAND

"Try to get out and about as soon as you can if you land in daylight. Enjoy the sunlight and let it help reset you pineal gland. Also, try to eat at the time of your destination's mealtimes, even if it's only a snack to help reset your digestive tract. Stay active and avoid __________(8) until bedtime - get out and walk in the fresh air. If you arrive and it's nighttime, have a carbohydrate-rich meal, pop two magnesium citrate tablets to help your body rest - magnesium is a natural muscle relaxant - and try to sleep. Don't stress if you can't - simply lie quietly in the dark and gather your thoughts; try to relax and enjoy the quiet."

✈ON HOLIDAY

"During your break away, __________(9) a healthy diet to help control your wakefulness: high protein meals increase your alertness while lots of carbohydrates make you feel sleepier. If you can, take your pillow with you for some familiarity and comfort. For less exotic destinations, the problems are more likely to be about comfort than jet lag. An eye mask and ear plugs will help you sleep if noise or light outside is an __________(10). Keep your bed as a sleep zone and check the temperature. Ensure you keep the bedroom cool -the ideal sleeping environment is 16-18 °C."

/Adapted from the British Press/

Hogy tetszett a TELC ÍRÁSBELI feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

DUCHESS PREGNANT, PALACE SAYS - Angol KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA (B2) szövegértés feladat

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Klasszikus TELC nyelvvizsgás szövegértés illetve LANGUAGE ELEMENTS feladat: Helyezz vissza 15 közül 10 szövegelemet a cikkbe. Tehát 5 szó felesleges lesz! Melyek? 

A- announcement, B- ceremony, C- congratulations, D- delighted,

E- duchess, F- engagement, G- expecting, H- gynaecologist, I- legislation,  

J- marriage, K- monarch, L- prince, M- pregnancy, N- sickness, O- throne      

prince-william-kate-middleton-hospital.jpg

The Duchess of Cambridge is __________(1) a baby, St James's Palace has announced. Members of the Royal Family and the duchess's family, the Middletons, are said to be delighted. A spokesman said the duchess, who is thought to be less than 12 weeks pregnant, has been admitted to a London hospital with acute morning __________(2) and is likely to stay for several days. The baby - the couple's first - will be born third in line to the __________(3), after Prince Charles and Prince William. Catherine and William, who are both 30, were married at Westminster Abbey in April 2011.
BBC's royal correspondent Peter Hunt said William and Kate were staying at her parents in Berkshire at the weekend and travelled to the private London hospital from there by car. William spent several hours with his wife but left the King Edward VII hospital shortly after 20:00 GMT. It is understood that Kate is being cared for by __________(4) Marcus Setchell, who delivered the Countess of Wessex's two children. The duchess was last seen in public on Friday when she visited her old school, St Andrew's, in Pangbourne in Berkshire. In a statement, St James's Palace said: "Their Royal Highnesses the Duke and Duchess of Cambridge are very pleased to announce that the Duchess of Cambridge is expecting a baby. "The Queen, the Duke of Edinburgh, the Prince of Wales, the Duchess of Cornwall and Prince Harry and members of both families are __________(5) with the news." It said the duchess was suffering from hyperemesis gravidarum, which requires supplementary hydration and nutrients. "As the pregnancy is in its very early stages, Her Royal Highness is expected to stay in hospital for several days and will require a period of rest thereafter," it added. St James's Palace refused to be drawn on when the royal couple became aware of the pregnancy, only saying "recently". But it is understood the palace __________(6) was prompted by the Duchess's medical condition. The Queen, Prince Charles and other members of the Royal Family were only told about the pregnancy earlier in the day, our royal correspondent said. Prince William's brother Prince Harry, who is serving with the Army in Afghanistan, is thought to have been told about pregnancy in an e-mail. Daghni Rajasingham, a consultant obstetrician, told BBC Radio 4's PM programme the sickness will continue throughout the pregnancy in a "very small" number of cases and may result in future re-admission to hospital "But in terms of any particular complications, if it's treated well and they're kept well hydrated it's something that is relatively easy and well treated."
Asked about having children in an interview after their __________(7) in November 2010, William said: "I think we'll take it one step at a time. We'll get over the marriage thing first and then maybe look at the kids, but obviously we want a family."
Prime Minister David Cameron wrote on Twitter that he was "delighted by the news...They will make wonderful parents." Labour leader Ed Miliband tweeted: "Fantastic news for Kate, William and the country. A royal baby is something the whole nation will celebrate." A spokesman for the Royal Air Force, with which William serves as a search-and-rescue pilot, said: "The RAF is delighted with the news and wishes the Duke and Duchess of Cambridge all the best for the future." William's uncle Earl Spencer, the brother of Princess Diana, said the __________(8) was "wonderful news and I am thrilled for them both". The Archbishop of Canterbury, who married the couple, said: "The whole nation will want to join in celebrating this wonderful news. We wish the Duchess the best of health and happiness in the months ahead." The White House also paid tribute. President Barack Obama's press secretary Jay Carney said: "On behalf of everyone here...beginning with the president and first lady we extend our __________(9) to the Duke and Duchess of Cambridge on the welcome news we received from London that they are expecting their first child." Royal journalist Ingrid Seward said the royal pair were likely to have wanted to start a family "sooner rather than later", but delayed so that they could play their part in honouring the Queen's Diamond Jubilee. She told the BBC: "Kate will be 31 in January and I think by royal standards that is relatively old."
In October 2011, Commonwealth leaders agreed to change succession laws so that the daughter of any future UK monarch will have equal right to the throne as a son. The law has not yet been altered but a Cabinet Office spokesman says formal consent is expected "very shortly" and ministers have indicated that the __________(10) will apply to any royal births from the date of the leaders' decision. The monarch is also head of the armed forces, supreme governor of the Church of England, head of state of the UK and 15 other Commonwealth countries.

 Analysis

As with William and Kate's wedding, this pregnancy will be played out both on a private and a very public stage. It was the great unsaid. As one historian put it, the first "duty and ambition" of someone in the duchess' position was to produce an heir. Marriages and births are crucial to the very survival of the ancient institution. When the baby is born, Prince Harry's importance reduces and he relinquishes the position of third-in-line to the throne. Even if it's a girl, the government is insistent she will be head of state of Britain and, as things stand, 15 other countries where the Queen still reigns. The law will be changed, they say, to ensure she would not be overtaken by any younger brother. The hope in royal circles will be that the future of the monarchy has now been secured for another generation.


/Adapted from BBC News/ 

Hogy tetszett a NYELVVIZSGA FELADAT?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Érdekel a megoldás vagy magánórát vennél?

ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

SPICE GIRLS Wannabe Back Together Again! - Töltsd ki NÉVELŐKkel a minihírt!

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

GYAKORLÁS ANGOL NÉVELŐKKEL!

Dönts el, hogy a 20. Spice Girls évfordulóról szóló cikkben határozott névelő (THE), határozatlan névelő (A/AN) hiányzik, vagy egyáltalán nincs névelő ( -) azaz (ZERO ARTICLE)!

spice-girls-reunion-640x459.jpg

SPICE GIRLS WANNABE BACK TOGETHER AGAIN

Geri Horner, Melanie Brown and Emma Bunton - known as Ginger, Scary and Baby Spice in _____(1) Spice Girls' heyday - have delighted fans by posting _____(2) video announcing plans for _____(3) mini reunion, 20 years after _____(4) release of _____(5) girlband's debut single Wannabe.

"You've stood by us for 20 years and we want to say _____(6) big thank you," Geri said.

"And we want to celebrate and have _____(7) party. And when we do, you're all invited," added Melanie, fuelling rumours of _____(8) concert in _____(9) Hyde Park in 2017. 

Victoria Beckham and Melanie Chrisholm - Posh and Sporty - were not present in _____(10) video. 

Spirls Girls producer Eliot Kennedy said on _____(11) ITV's Good Morning Britain that Geri, Emma and Mel B have been in _____(12) studio working on ______(13) new music, possibly as Spice Girls GEM.

"We wrote ______(14) brilliant song," he said, "and _____(15) energy was exactly like it was 20 years ago, just as enthusiastic, just as much to say."

GLOSSARY:

ginger= gyömbér

scary= ijesztő

heyday= virágkor

to delight= megörvendeztet

to announce= bejelent

reunion= újraegyesülés, összejövetel

release= forgalombahozatal, piacradobás

debut single= debütáló dal

to add= hozzátesz

to fuel rumours= pletykákat gerjeszt, pletykálkodásra ad okot

posh= flancos, előkelő, sznob

sporty= sportos

exactly=pont(osan)

just as enthusiastic= épp olyan lelkes

much to say= sok mondanivalójú

spice.jpg

Hogy tetszett a feladat?

Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot pedig ITT!

A brit királyi családdal kapcsolatos gyakorlatot ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

English-Online.hu

Íme, az újszölött HERCEGNŐ NEVE(I) és néhány KIRÁLY(I) IDIÓMA

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Princess Charlotte Elizabeth Diana is preparing for her first audience with the Queen at Sandringham - after her name was announced to the world.

royalbabygirl.jpg

The Duke and Duchess ended days of speculation after revealing the choice on Monday afternoon following days of speculation. Charlotte had been one of the bookies' favourites and many punters had believed Diana would feature as one of the royal baby's names in tribute to Prince William's late mother.

The royal are expected to drive to Norfolk with their two children, where they will take the new baby to meet Her Majesty.

The Duke and Duchess welcomed VIP visitors - including the Middletons, Prince Charles and the Duchess of Cornwall - to Kensington Palace on Sunday.

Royal gun salutes were fired across London on Monday to mark the princess's birth, with volleys ringing out across the capital from the King's Troop Royal Horse Artillery in Hyde Park and the Tower of London.

GLOSSARY:

to announce= bejelent, kihirdet, közhírré tesz

speculation= találgatás

to reveal= felfed, elárul, megmond

bookies= bukmékerek

punters= {akik fogadást tesznek pénzért}

to feature= szerepel, megjelenik

in tribute to= megemlékezésképpen/tiszteletére

late= néhai

Her Majesty= Őfelsége a Királynő

Duke= Herceg

Duchess= Hercegnő

palace= palota

royal gun salutes= királyi díszlövések

volleys= sortűz

horse artillery= lovas tüzérség

NÉHÁNY KIRÁLYI IDIÓMA:

1) LIVE LIKE A KING (simile=hasonlat) : él mint hal a vízben, arany élete van, tejben-vajban fürdik

2) IN THE LAND OF THE BLIND THE ONE-EYED IS KING (proverb=közmondás) : A vakok közt a félszemű a király.

3) TILL KINGDOM COME (informal) : majd ha fagy, sohanapján, soha a büdös életben

4) FIT FOR A KING (cliché=közhely) : királyi, pazar, fényűző, fenséges, pompás, fejedelmi

5) COST A KING'S RANSOM (folksy=népies) : egy vagyonba kerül, méregdrága

NOW YOU!

Put the idioms in the gaps.

 

a) Your mother prepared a dinner ___________!

b) On 6000 $ a month you can _________________.

c) I won't marry you bastard _______________!

d) A proverb which means: a person who is not particularly capable can attain a powerful position if the people around him or her are even less capable.

e) Look at his Ferrari! It must have ___________________...I will never have one.

 

KEY:

a) fit for a king

b) live like a king

c) till kingdom come

d) In the land of the blind the bad-eyed is king.

e) cost a king's ransom

 

Hogy tetszett a feladat és a szókicstár? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Nyelvtani posztot ITT találsz!

Szövegértés feladatot pedig ITT!

Cheers,

English-Online.hu

UK: MINDEN(KI) KÉSZ?! - A KIS HERCEGNŐ SZÜLETÉSE ELŐTTI UTOLSÓ PILLANATOK! (feleletválasztós teszt)

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Feleletválasztós feladat, amivel elfoglalhatod magad, míg végre megszületik

Kate és William második gyermeke!

Felcsigázott várakozás és a születendő hercegnő nevére vonatkozó találgatások jellemzik Katalin hercegnő terhességének utolsó napjait. A királyi udvar katonás rendben várja a trónörökös George kishúgának érkezését, mindent magas szinten megszerveztek már az udvarban a fogadtatására. Rengetegen magas összegekkel fogadnak arra, hogy nevezik majd el. Szerinted Elisabeth lesz vagy Alice? Esetleg valami más? Találgatás közben oldd meg ezt a királyi gyermekáldás előkészületeiről szóló feleletválasztós (multiple choice) feladatot! Mire végzel, már itt is a baby!

katebefore2nd.jpg

As speculation grows about the royal baby name William and Kate plan for the imminent arrival of the second child with military precision

The _______(1) of Cambrige was adjusting to life as the new boy last week as he started training for his post as an air ambulance helicopter __________(2) in Norfolk. Prince William is taking part in the mandatory programme before he can take to the skies as a fully fledged member of East Anglian Air Ambulance Service.

That he's carrying out his training now is a __________(3) indicator that Prince William is also on a mission to get his affairs in order before _________(4) on his other new role this month- that of a father of __________(5). Indeed, it is with the precision one might expect of a former military officer that he has arranged these ________(6) weeks leading up to the birth of his second __________(7).

William started his air-ambulance training just three days after a radiant ___________(8) of Cambridge, having completed a packed schedule of official engagements in recent weeks, began her well-earned __________(9) leave.

___________(10) the baby has arrived, it will be the Duke's turn to take some time out - a ___________(11) for Bond Air Services, William's employer, said he will be entitled to paternity _________(12). It is expected he will take the allotted two weeks, during which time he'll only be responding to daddy __________(13).

The fact that William is currenly posted at Norwich - around 40 miles __________(14) the couple's country house Anmer Hall, _________(15) Kate is expected to spend most of her time both now and once the baby has ________(16) - means he can be on hand _________(17) his wife as the big day approaches - another example _________(18) his stategic planning.

willambulancepilot.jpg

THE NAME GAME

No __________(19) the Duke has also been thinking about baby names - and he's not the only one. After weeks of Elisabeth being clear ____________(20) for a girl, last week the betting changed ____________(21), with a surge of wagers on Alice.

_____________(22) William Hill slashed the name's odds from 14-1 to 2-1 after "a significant number of _____________(23)" on the name, particularly in the Tonbridge area of Kent.

"One punter has had 500 pounds on Kate _____________(24) her girl Alice," spokesman Rupert Adams tells newspapers.. "We believe the link could be that Kate wrote a dissertation __________(25) Lewis Carroll ________(26) university and of course, his most famous book was Alice in _________(27).

There have been a number of Alices in the royal family since the 19th century, including the second daughter of Queen Victoria and the wife of the _________(28) Duke of Gloucester, the Queen's uncle.

Meanwhile, police __________(29) planning to erect barriers outside the Lindo Wing of London's St Mary's Hospital, where Kate ____________(30) birth to Prince George in 2013, from mid-April for the world's press.

lindo.jpg

/Adapted from the British Press/

1. a) Prince b) Duke c) King

2. a) captain b) driver c) pilot

3. a) clear b) clean c) nice

4. a) take b) took c) taking

5. a) both b) two c) twice

6. a) latest b) late c) final

7. a) child b) children c) heir

8. a) Queen b) Princess c) Duchess

9. a) mother's b) Godmother's c) maternity

10. a) Once b) First c) One time

11. a) speaker b) presenter c) spokesman

12. a) time b) leave c) holiday

13. a) duties b) orders c) calls

14. a) from b) of c) away

15. a) which b) when c) where

16. a) born b) came c) arrived

17. a) with b) to c) for

18. a) of b) for c) to

19. a)wonder b) fear c) doubt

20. a) favourite b) popular c) fashionable

21. a) unluckily b) suddenly c) lately

22. a) Bookmark b) Bookworm c) Bookmaker

23. a) bets b) guesses c) clues

24. a) naming b) calling c) asking

25. a) of b) about c) on

26. a) for b) in c) at

27. a) Wonderworld b) Wonderland c) Wonderfield

28. a) late b) lately c) later

29. a) is b) are c) has been 

30. a) has b) gave c) brought

Hajrá! (Még NE nézd meg a megoldókulcsot!)

 

KEY:

1. a 2. c 3. a 4. c 5. b 

6. c 7. a 8. c 9. c 10. a 

11. c 12. b 13. a 14. a 15. c 

16. c 17. c 18. a 19. a 20. a 

21. b 22. c 23. a 24. a 25. c

26. c 27. b 28. a 29. b 30. b

 

Hogy tetszett a feladat? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Kvíz jellegű feladatot ITT találsz!

Teljesen más jellegű feladatot pedig ITT!

Cheers,

English-Online.hu

ANGOL NYELVVIZSGA TRÉNING: TRUE-FALSE szövegértés feladat ANGELINA JOLIE-val!

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Hailed an inspiration for her brave decision

ANGELINA JOLIE reveals she has had further surgery to

beat the cancer that claimed her mother's life

A nemzetközi sajtó tele van Angelina legutóbbi műtétjével, melynek tanulságos részleteit a New York Timesban is felfedte, hogy eljusson üzenete a vele hasonló rákkal szembenéző nőkhöz.

Egyszerűen nem találni olyan nyelvvizsgát, amelynek ne volna szövegértés része, ráadásul eléggé súlyozottan is szerepel ez a típusú feladat a nyelvvizsgán. Az english-online.blog.hu-n olyan cikkeket dolgozok fel neked, ami téged is jobban érdekel és tele van vele a média. Olvasd el a cikket és próbáld először az IGAZ/HAMIS állításos feladatot megoldani a cikk végén. Ha gondot okozott egy-két idegen szó, csak ezek után nézd meg a szószedetet.

A FELADATOT A LENTI KÉPRE VAGY IDE KATTINTVA INTERAKTÍVAN IS MEGOLDHATOD ONLINE!!

 

Angelina Jolie has revealed that she has endured a second round of surgery in a bid to prevent cancer - and her decision to speak out once again about her personal medical history has been praised by experts as helping to save lives.

angelina.jpg

Last week, an article written by the Oscar-winning star appeared in The New York Times, in which she explained that she has had her ovaries and fallopian tubes removed to avoid developing ovarian cancer - and as a result, she is undergoing the menopause and will not be able to have any more children.

Doctors were quick to salute her for the article, saying it would help focus attention on ovarian cancer.

Gynaecological oncologist Dr Antoinette Sakaris said: "Ovarian cancer is less well known (than breast cancer) and less commented on. Improving that is crucial. I think this could save lives.

Two years ago, Angelina, who has six children with husband Brad Pitt - three of whom were adopted - underwent a double mastectomy after discovering that she has the BRCA1 gene fault that greatly increases the chances of contracting breast and ovarian cancer. She lost her mother, aunt and grandmother to the disease.

In her New York Times piece, headlined Angelina Jolie Pitt: Diary of a Surgery, the 39-year-old actress and film-maker revealed that she has always planned to have her ovaries and fallopian tubes removed after her mastectomy, but because the surgery has such severe effect on a woman's body, she had hoped to have more time to plan for the operation.

Unfortunately, she heard in early March that an annual blood test has showed up markers that can indicate early signs of cancer - leaving Angelina with an anxious five-day wait to learn whether she had already developed the disease.

"I went through what I imagine thousands of other women have felt," she wrote. "I told myself to stay calm, to be strong and that I had no reason to think I wouldn't live to see my children grow up and to meet my grandchildren".

maleficent.jpg

BRAD BY HER SIDE

Luckily, she had stong support. "I called my husband in France, who was on a plane within hours. The beautiful thing about such moments in life is that there is so much clarity. You know what you live for and what matters."

She said that it was hard to carry on as she waited for the results of further tests. "I passed those five days in a haze, attending my children (Zahara and Shiloh)'s soccer game, and working to stay calm and focused.

After being told the happy news that she was cancer free, Angelina decided to undergo the next stage of her surgery immediately. "Regardless of the hormone replacements I'm taking, I am now in menopause," she revealed. "I will not be able to have any more children and I expect some physical changes. But I feel at ease...it is nothing to be feared. 

After revealing her double mastectomy in 2013, the actress was praised by medical experts for putting the spotlight on preventative cancer surgery, helping other women with gene faults to make this difficult decision. But last week, Angelina took pains to ensure that readers knew there were other options to surgery.

angelinamother.jpg

"I did not do this solely because I carry the BRCA1 gene mutation and I want other women to know this," she said. "A positive BRCA test does not mean a leap to surgery. There are other options...In my case, the doctors I met agreed that surgery was the best option, because on top of the BRCA gene, three women in my family died from cancer."

She added that the surgery did not guarantee that she would never develop cancer. "It is not possible to remove all risk, and the fact is I remain prone to cancer. I will look for natural ways to strengthen my immune system. I feel feminine, and grounded in the choices I am making for myself and my family. I know my children will never have to say, 'My mom died of ovarian cancer.'"

(Adapted from the British Press)

 

Read the article about Angelina Jolie and mark the statements TRUE (T) of FALSE (F).

 

1. Angelina has had another surgery because the first one wasn't successful.

2. Doctors aren't happy to learn that Angelina breaks medical secrecy about her state of health.

3. The actress has had an operation because she wants no more children.

4. The gynaecological expert remarked that breast cancer is better known than ovarian cancer, which should be different.

5. Angelina has never been able to give birth so her husband Brad Pitt and she decided to adopt six children.

6. Three of Angelina's family members died of ovarian cancer.

7. Angelina appreciates that she has a husband whose first priority is obviously his family.

8. Angelina was absolutely unable to take part in any events as she was too worried waiting for her medical test results.

9. Angelina is now relieved that she knows she no longer has to live in fear of getting cancer.

10. As Angelina puts it, preventative cancer surgery means that you undergo an operation because you have no choice.

 

GLOSSARY:

to hail= eláraszt, rázúdít

brave= bátor

to beat= legyőz

to claim= követel

to endure= kiáll, elszenved

in a bid to= valami megkísérlésére

to praise= dícsér

ovaries= petefészek

fallopian tubes= petevezetékek

ovarian cancer= petefészekrák

to undergo= keresztülmegy

menopause= klimax

to salute= üdvözöl, tiszteleg

gynaecological oncologist= nőgyógyász onkológus (rákspecialista)

well-known= ismert

to improve that= javítani ezen

crucial= létfontosságú, kritikusan fontos

double mastectomy= mindkét mell eltávolítása

gene fault= hibás gén

to increase= növekszik

annual blood test= éves véreredmény

marker= jel

to indicate= mutat, jelez

to contract= betegséget megkap

headlined= főcímmel

diary= napló

to reveal= felfed, feltár, elmond

to remove= eltávolít

severe= komoly, súlyos

cancer= rák

to develop= kifejlődik benne

disease= betegség

reason= ok, indok

support= támogatás, segítség

within hours= pár órán belül

clarity= világosság, egyértelműség

to matter= számít

to carry on= kitart

results of further tests= további vizsgálatok eredményei

to pass= sikerülnek a vizsgálatok, pozitív eredményeket kap  

haze= szellemi zűrzavar, homály 

to attend= elmegy eseményre, részt vesz

soccer= foci

the next stage= a következő szint, lépés

surgery= operáció 

immediately= azonnal

regardless of= tekintet nélkül vmire

replacements= pótló tabletták

to take= szed gyógyszert 

I feel at ease= megkönnyebbültem

it is nothing to be feared= ettől nem kell/nincs miért tartanom

spotlight= reflektorfény

preventative= megelőző

make a decision= döntést hoz

take pains to ensure= veszi a fáradságot/azon fáradozik, hogy megbizonyosodjon róla

solely= csupán, mindössze

to carry= hordoz

gene muatation= gén mutáció

a leap to= ugrás valahová

on top of sg= ráadásul vmire/nem elég, hogy... még...is

to add= hozzátesz

to guarantee= garantál

risk= kockázat

remain prone to= hajlamos marad

to strengthen= megerősít

immune system= immunrendszer

feminine= nőies

grounded= bizonyos, biztos, szilárd, megfontolt, megalapozott

 

Hogy tetszett a szövegértés feladat? Ha megért egy LIKE-ot, nyomj egy LIKE-ot! :D

Magánórát vennél? ITT léphetsz kapcsolatba velem.

Vicces angol posztot ITT találsz!

Cheers,

English-Online.hu