Angol tanulás, Angol magánoktatás ONLINE ÉS OFFLINE! Angol Kulturális és Nyelvi Klub

A SKYPE ANGOLÓRÁKRÓL - English-Online.hu

2018. november 29. - EnglishOnline

Angol tanulás online és offline, akárhol vagy bárhol! English-Online.hu :) Nyelvtanulás és szórakozás egy helyen!

Manapság az emberek nagy része napi szinten hosszú órákat tölt el az interneten, sokak munkájához egyszerűen elengedhetetlen a számítógép rendszeres használata, és mégis,  még mindig sokan vonakodnak az ONLINE jellegű tanulástól, ami jelen pillanatban egyébként a legkényelmesebb és legkorszerűbb megoldást kínálja pl. a nyelvoktatásban.  Ha Te is azok közé tartozol, akik el sem tudják képzelni, hogy hogyan is működhet egy nyelvtanfolyam SKYPE-on, érdemes elolvasnod ezt az informatív blogbejegyzést!zsuzsamelinda.jpgMi a Skype?


Skype egy internet alapú számítógépes kommunikációs alkalmazás, melynek segítségével ingyen videó- és hanghívásokat kezdeményezhetünk és fogadhatunk bárkivel, akinek szintén a rendelkezésére áll az alábbi alapfelszereltség:
  • erős jelerősségű, folyamatos internethozzáférés
  • személyi számítógép/laptop/tablet/okostelefon 
  • fejhallgató/fülhallgató ÉS mikrofon VAGY Skype headset (ezen fülhallgató és mikrofon is megtalálható, elektronikai szaküzletekben pár ezer forintért elérhető)
  • webkamera (személyi számítógépekhez külön kell beszerezni - néhány ezer forint -, a laptopokon, tableteken, okostelefonokon eleve megtalálható)
  • Skype felhasználói fiók, amelynek létrehozása és fenntartása ingyenes és nem vesz igénybe több időt mint egy email postafiók megkreálása

Hogyan működik a Skype?

Nagyon egyszerűen. A  oldalról ingyenesen letölthető az alkalmazás. Az utasításokat követve létre kell hozni egy saját Skype felhasználói fiókot egy egyedi felhasználónév megalkotásával - mindez ingyenes. Ha ezzel készen vagyunk, a keresés funkció segítségével megtalálhatjuk azokat a felhasználókat, akikkel ingyenesen szeretnénk kommunikálni és fel kell vennünk őket a partnerlistánkra. Csak Skype felhasználói fiókkal szintén rendelkező egyéneket hívhatunk fel ingyen! A keresés történhet felhasználónév, emailcím vagy név alapján. Ahhoz, hogy hívást tudjunk indítani vagy fogadni, a partnerünknek velünk egy időben ONLINE (azaz az interneten), a Skype fiókjába bejelentkezve kell tartózkodnia. Ilyenkor eldönthetjük, hogy hanghívást vagy videóhívást kívánunk kezdeményezni. Hanghívás alatt a partnerünknek csak a hangját halljuk majd, videóhívás esetén a képernyőn láthatjuk az arcát is. Mindkét hívás alatt ezen kívül rendelkezésünkre áll egy CHAT BOX, azaz csevegő mező/felület, ahova szöveges üzenetet is írhatunk a másiknak, amelyet azonnal megkap, ha be van jelentkezve a fiókjába, ha viszont OFFLINE (kijelentkezett) állapotban van, az üzeneteket csak akkor kapja meg, amikor majd bejelentkezik. 

Hogyan lehet angolt tanulni Skype-on?


Rendkívül kényelmesen és hatékonyan. Először is, egy nyelvórához egy tanár és egy diák egyidejű jelenléte szükségeltetik meg, ez a Skype videóhívással teljesül, hallhatják és láthatják is egymást mindketten. Másodszor, a tanárnak lehetősége van segédanyagot küldeni a diáknak csatolmányként a CHAT BOX (csevegő) ablakon át: PDF, Word dokumentum, képfájl, vagy akár link formájában is. Ezeket a diák azonnal, egy kattintással megkapja, eléri, kinyithatja, letöltheti és el is mentheti. Harmadszor, a tanárnak rendszerint táblára lehet szüksége, hogy felírjon valamit oda, amelyre fel szeretné hívni a figyelmet. Ugyanezt megteheti a CHAT BOX mezőbe írva is, amely azonnal láthatóvá válik a diák számára is és még attól sem kell tartani, hogy valaki csúnyán ír, mert gépelve bármilyen jegyzet olvashatóvá és akár javíthatóvá válik. Negyedszer, a tanár és diák is használhat kurzuskönyvet és jegyzetfüzetet attól függetlenül, hogy Skype-olnak. Sőt, a tanár folyamatosan tudja ellenőrizni, hogy minden helyesen kerül a diák jegyzetfüzetébe, erre a CHAT BOX szövegdobozt használja, minden fontos információt, szókincselemet, emlékeztetőt, szabályt oda lejegyezhet. Ezen túl az óra minden csevegőablakba begépelt szövege (a tanár és diák interakciójának minden bepötyögött jegyzete) egy mozdulattal kinyomtatható és elmenthető, tehát bármikor hozzá lehet férni utólag is. Ötödször, a hívás időtartamát egy automatikusan számláló Skype óra méri, így pontosan láthatja mindkét fél, hogy hány perc van még hátra pl. a nyelvórából. Ha az angolórának vége, egy gombnyomással megszakítjuk a hívást és mindenki máris újra otthon érezheti magát, vagy akár folytathatja a munkát az irodában.

Mik a Skype angolóra előnyei a személyes magánórával szemben?


A Skype nyelvóra sok szempontból takarékos és környezetbarát. A legnyilvánvalóbb előny az IDŐ, a KÉNYELEM és az ANYAGI RÁFORDÍTÁS aspektusa a nyelvóráknak. Sem a tanárnak, sem a diáknak nincs szüksége odautazni a másik félhez és visszatérni az otthonába, amely a legtöbb esetben (a két utat összeadva) 1-3 órányi idő, energia és az ingázással járó összes macera megspórolását is jelentheti minden egyes alkalommal. Ezen túl, mi lehet kényelmesebb annál, mint otthon (vagy bárhol, ahol éppen vagyunk!), a saját környezetünkben, a saját teánkat a saját bögrénkből kortyolgatva, akár a saját ágyikónk melegéből, egy gombnyomás könnyedségével belekezdeni a napi nyelvfejlesztő agytágításunkba? Erre kellene, hogy megmaradjon az összes energiánk, mentális fókuszunk és életkedvünk, nemde? Végül, de nem utolsósorban, ha valakinek utaznia kell azért, hogy nyelvórát vehessen, az valamilyen formában mindenképpen plusz költségként jelentkezik a nyelvóra díjára nézve: vagy a diáknak, vagy a tanárnak kell tömegközlekedésre, benzinre vagy parkolásra stb. költenie. Ha az utazó fél a tanár, akkor arra lehet számítani, hogy a kiszállásért - jogosan - felárat számol. Ha mindezt el lehet kerülni és a Skype-pal való megismerkedés révén megkönnyíthetjük a saját életünket, miért ne tegyük? 

Az óraadó angoltanárnak mekkora tapasztalata van a Skype nyelvórák megtartásában?


Több mint 10 év tapasztalat Skype-os oktatás területén, összességében viszont 12 év nyelvtanári tapasztalat. Magam spanyolt tanultam Skype-on és rendkívül élveztem. Akkor döntöttem el, hogy én is fogok Skype angolórákat adni (korábban csak nyelviskolákban, cégeknél vagy otthon tanítottam). Voltak olyan diákjaim, akik elköltöztek és a személyes órákat Skype-osra cserélték és volt már olyan is, aki sosem látott korábban, olvasta a blogom és megtetszettem neki. Eleve online angolórák iránt érdeklődött, mert neki az sokkal kényelmesebb és kézenfekvőbb volt, amin egyáltalán nem csodálkozom. Ez egy rendkívül korszerű módja a tanulásnak! Én csak ajánlani tudom a Skype nyelvórákat :)

Te nem próbálod ki? :D 

DE!

24799358_10212256145452182_7576005510159141949_o.jpg

KEDVET KAPTÁL?

Tekintsd meg az exkluzív

KARÁCSONYI ANGOL NYELVTANFOLYAM ajánlatokat ITT!

Tudj meg többet a nyelvtanárodról ITT!

Komoly érdeklődő vagy, tele kérdésekkel? KLIKK IDE!

Szeretnél angol nyelvkurzuson részt venni, de Skype-fóbiád van? KATT IDE!

Fel szeretnéd venni a kapcsolatot a szolgáltatóval? ERRE!

Megnéznéd a Facebook oldalam? IGEN!

Érdekel a BLOGOM? YESSS!

Szókincsbővítő feladatot ITT találsz!

Nyelvtani posztot ITT!

Szövegértést ERRE!

Listeninget? ÍME!

Cheers,

Melinda

English-Online.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://english-online.blog.hu/api/trackback/id/tr6114402284
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása